PredstavničkI dom PSBiH ‘bez dnevnog reda’ – Radi li HDZ za SNSD?

Vijesti 14. dec 202113:19 0 komentara
FENA

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić je, prilikom utvrđivanja dnevnog reda, kazao da su od ranije predviđenog dnevnog reda ostale samo dvije tačke - usvajanje zapisnika s prethodne sjednice i komentari na dobivene odgovore na poslanička pitanja.

Za sve ostale tačke koje su bile predviđene ranije predloženim dnevnim redom nadležne komisije nisu dostavile mišljenje, pa one ne mogu biti ni razmatrane na sjednice Doma.

Naime, nekoliko parlamentarnih komisija čije su sjednice bile zakazane za jučer nisu održane zbog nedostatka kvoruma. U toku je rasprava o načinu rada Predstavničkog doma.

Zastupnici iz HDZ-a napustili prošireni kolegij. Zukan Helez iz SDP- pozvao je poslanike HDZ-a da se uozbilje i da pokažu da vole BiH kao sto tvrde.

Damir Arnatut iz Naše stranke izjavio je da su Nikola Lovrinović i Borjana Krišto redovno učestvovali na sjednicama Ustavno-pravne komisije, a nakon Inckove odluke njihovo prisustvo na komisijama je izostalo.

“Činjenica je da je HDZ razbio kvorum na današnjem proširenom kolegiju”- rekao je Arnaut.

Nikola Lovrinović je rekao da ako se tvrdi da je HDZ ustvari SNSD, onda je SDP Bošnjačka stranka.

“Ako ste probosanski, činite da država opstane, a ne nestane”, rekao je Lovrinović.

Na sjednici su od strane pojedinih stranaka iz FBiH inicirane tačke “Prijedlog rezolucije o zaštiti ustavno-pravnog poretka države BiH” i  “Aktulena politička i bezbjednosna situacija u BiH nakon unilateralnog pokušaja NSRS da prenese nadležnosti države BiH na entitet RS”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!