(VIDEO) Premijer naučio razliku između bota i bloga: Porez će plaćati i Paja Patak i Miki Maus

Vijesti 12. dec 202315:11 0 komentara

Nakon što je premijer RS Radovan Višković govorio o namjeri da Republika Srpska ima svoju sajber akademiju i tehnološki park, nastavio je u Narodnoj skupštini o informatičkom osposobljavanju.

No, reforme koje je najavio, nisu se dopale Nebojši Vukanoviću, koji sve smatra lakrdijom.

Čovjek koji ne zna šta je bot priča o digitalnoj transfomaciji društva. Zamislite da ja doktorici Maji koja je kardiolog pričam o pretkomorama, bajpasu, a nikad srce vidio nisam. Ko nam vodi Vladu, to je jedna lakrdija”, prozvao je premijera Vukanović.

Uslijedio je i odgovor:

“Zahvaljujem gdine blogeru, sve što radiš, radiš za svoj džep i svoj groš, doći će vrijeme sa platiš porez.”

Radi se novi zakon o medijima, rok do kraja godine, biće uređeni i botovi i blogeri. Zarađujete na senzaciji, ustanite i recite koliko ste zaradili i koliko ste platili državi obaveza -nula. Sjedi, uživaj, sjedi Vukane (Vukanović se buni i dobacuje).

Budi strpljiv, ja imama strpljenja. Botovi su oni koji isto tako su na ličnom primanju, na platama, na određenom paušalu nekoga ko će da prati. Vidi se po pisanju, po riječima, da su to isti ljudi, samo u jednom momentu Paja Patak, u drugom Miki Maus, došlo vrijeme i Paji Patku i Miki Mausu da plate, niko neće nikome zabraniti da radi, ali će da bude u skladu sa zakonom”, slikovito je objasnio Višković.

Za prethodni lapsus, premijer se pravda da mu “novinar skače za oči, pa onda kaže da premijer miješa babe i žabe”.

Vukanović pojašnjava da ima mjesečno milion i po pregleda, da zarađuje hiljadu i po evra mjesečno od bloga, a da godišnje u budžet RS uplati 4-5 000 KM.

“Kad supruga počne raditi, traže doktora u Ljubinju, imaću 10 000 KM, mogu živjeti u Švajcarskoj. Ali pijem kafu s istim ljudima, oblačim se u Vajikikiju”, u dahu je izgovorio.

“Svi mi imamo svoje probleme”, duhovito je na Vukanovićevo izlaganje uzvratio predsjedavajući Stevandić.

“Pozivam ministra unutrašnjih poslova i pravde da se danas napravi ugovor i prenesu gdinu Vukanoviću, to je još jedna od milion laži da bi on kao bloger dobio koji pregled, čovjek laže. Poklanjam RS svoje apartmane, te tog famoznog mog polaznika. Nema tamo ni jedan moj apartman, ni toga čovjeka.”

Vukanoviću je nakon svega, drugi put put na istoj sjednici oduzeta riječ.

“De ti mali zaveži”, ljutito je Višković replicirao poslaniku Liste za pravdu i red Đorđu Vučiniću, koji je također dobio opomenu od strane Stevandića.

Poslanik PDP Igor Crnadak rekao je da je premijer trebao biti opomenut zbog vrijeđanja poslanika.

“Vi ste izrasli u najvišeg zaštitnika mutnih poslova”, optužio je Crnadak.

Ilija Tamindžija uporedio je Vukanovića sa pijevcem.

Inače, ranije je nebojša Vukanović istakao da sedam odsto je smanjena proizvodnja struje, utvrdio da “mi nemamo termoelektranu na ugalj, imamo na mazut i otpad koji se uvozi preko jedne firme”.

Zaključio je i da je bezbjendnosni izazov to što je sa kriminalcem sa Interpolove potjernice pri hapšenju privedena i Tijana Tegeltija, bivša supruga aktuelnog savjetnika Milorada Dodika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!