Preminuo Zlatko Karahodžić: “Bio je veliki drug, širokih i vedrih pogleda na svakodnevnicu”

Vijesti 10. jul 202411:12 0 komentara
Facebook

Nakon kraće bolesti, u 32. godini, preminuo je mladi bosanskohercegovački muzičar i producent Zlatko Karahodžić.

Ovu vijest, jutros je na društvenim mrežama podijelio njegov prijatelj i kolega Admir Čular iz grupe Helem Nejse.

“Brate moj, dušo moja, nikad u životu nisam osjećao ovakvu bol. Hvala ti za prijateljstvo, dobrotu i sve što smo prošli zajedno. Mirno spavaj i odmori se. Voli te tvoj Gagara”, napisao je.

Istinski prijatelj, dobar i odgovoran kolega, izvrstan muzičar i čovjek – tako Zlatka opisuju osobe koje su ga poznavale, i privatno i poslovno. Muzikom se bavio oduvijek i muziku je živio.

Svoje prve nastupe imao je s prijateljicom i kolegicom, bh. kantautoricom Esmom Numanović, s kojom je kasnije surađivao i na njenom prvom albumu, objavljenom ove godine “Blista”.

View this post on Instagram

A post shared by Esma Numanovic (@esma.num)

Surađivao je i s brojnim drugim umjetnicima, od kojih su među istaknutima muzičar Hector Gachan te grupe Helem Nejse i Pank Flojd.

Bio je angažiran i na Federalnoj TV, gdje je radio kao producent u redakciji Zabavnog programa.

“Vijest da smo zauvijek ostali bez kolege i prijatelja koji je ugradio sebe u sve naše programe posljednjih godina, u trenutku svoje mladosti i životnog zanosa, šokantna je i bolna. Zlatko Karahodžić, producent u redakciji Zabavnog programa Federalne TV, utkao je sebe u produkciju našeg Jutarnjeg programa, magazine Pretežno vedro i ArtKvart te produkcijsku koordinaciju između više naših redakcija i programa. Sada nam valja živjeti i raditi bez našeg Zlatka koji bio veliki drug, prijatelj, kolega… širokih i vedrih pogleda na svakodnevnicu, ali nikada nećemo zaboraviti sve ono što nam je dao i ostavio. Počivaj u miru, dragi Zlatko. i veliko hvala – jer puno si nam dobrog darovao”, izjavio je za N1 Ivica Pjanić, urednik Jutarnjeg programa i redakcije programa iz kulture Federalne TV.

Brojni se opraštaju od Zlatka

Na društvenim mrežama prijatelji i kolege, i dalje u nevjerici, od ranog jutra opraštaju se od Zlatka. Bh. umjetnik Damir Imamović uz fotografiju Zlatka je napisao: “Našeg dragog Zlaje nema više.”

“Kako sam glup… Kako sam mogao da ne pitam svoje drugove kako su. Debil… Volim te Zlaja puno… Izvini”, napisao je pjevač i frontmen sarajevske grupe Srklet, Andrej Rudan.

Screenshot/Instagram

“Noćas je prestalo da kuca srce sigurno najvećeg prijatelja Pank Flojda… Dragi Zlaja hvala ti za sve savjete, za sve kritike, za sve najbolje trenutke koje si proveo sa nama. Nek ti je laka zemlja bosanska”, objavio je Pank Flojd.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!