Preminuo Zulfo Salihović

Vijesti 17. okt 202107:19 > 07:47 0 komentara
Anadolija

Zulfo Salihović, odbornik u Skupštini Opštine Srebrenica preminuo je jučer u 55. godini. Ovu vijest potvrdio je i Ćamil Duraković iz koalicije "Moja adresa: Srebrenica".

“Bez riječi sam. Na bolji svijet otišao je moj ahbab Zulfo. Jedan od rijetkih na koje sam mogao računati i osloniti se, u svakom smislu. Srebrenicu je nosio u srcu. Prijatelju, čitam naše zadnje poruke i ne vjerujem da te više nema. Da ti Bog dragi da sve blagodati onoga svijeta. Svi smo Allahovi i Allahu se vraćamo”, napisao je na Facebooku Duraković.

Adem Mehmedović, dugogodišnji novinar, a sada jedan od načelnika odjeljenja u Općini Srebrenica na svom Facebook profilu oprostio se od Salihovića.

“Zulfin odlazak je veliki gubitak za Srebrenicu. Ako je iko znao politiku onda je to bio Zulfo. Godinama je bio odbornik u Skupštini opštine Srebrenica, pa tako i zadnji mandat. Jedan od ključnih bošnjačkih političara u Srebrenici dugi niz godina. Ono što mogu tvrditi o Zulfi jeste da je bio iskren patriota i da je volio svoj narod i zemlju. Živio je Srebrenicu i sigurno da ga je koštala mnogo. Ostat će velika praznina iza njega koju nećemo moći popuniti, a bojim se da nismo dovoljno učili iz njegovog djelovanja”, naveo je Mehmedović.

Salihović je bio i predsjednik Kluba odbornika koalicije “Moja adresa: Srebrenica”, bivši načelnik Štaba 281. brigade, politički funkcioner u Srebrenici te učesnik “kolone smrti” u julu 1995. godine. Ove godine bio je i vođa “Marša mira”.

Vrijeme i mjesto dženaze Salihovića bit će poznati naknadno.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad