Prijatelji, fanovi i saradnici opraštaju se od Čička

Vijesti 27. mar 202115:10 1 komentar
Želimir Altarac Čičak (Foto: N1)

Vijest da je preminuo muzičar Želimir Alatrac Čičak rastužila je mnogo u Bosni i Hercegovini, ali i regiji. Njegovi prijatelji, fanovi i saradnici opraštaju se putem društvenih mreža.

Iz Asocijacije kompozitora – muzičkih stvarala AMUS kazali su kako je Čičak bio legenda sarajevske muzičke scene i njihov član.

“Altarac će ostati upamćen kao pionir diskdžokejstva, urednik i voditelj mnogih popularnih radijskih i televizijskih emisija, promotor i organizator velikih rock spektakala, publicist i animator rock kulture, inicijator mnogih muzičkih manifestacija koje su postale tradicionalne”, naveli su iz AMUS-a.

Ambasada Italije u BiH također se oglasila.

“Čičak je svojim radom zadužio sve nas i učinio puno toga za BiH. Uvijek će nam biti u srcu”, napisali.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić,  uputio je telegram saučešća porodici i prijateljima.

“Mnogo me rastužila vijest o smrti sarajevskog legendarnog umjetnika Želimira Altaraca Čička. Iskreno saosjećam sa porodicom i prijateljima. Čičak je dao veliki doprinos razvoju muzičke kulture u Bosni i Hercegovini, a ostaće zapamćen i kao promotor i organizator velikih kulturno-umjetničkih manifestacija, publicist i voditelj mnogih radijslih i televizijskih emisija. Bio je inspiracija mnogima”, navodi se u saučešću Komšića, saopćeno je iz njegovog ureda.

Reper Edo Maajka kazao je kako je Čičak bio “istinska legenda glazbene scene”.

“Prvi put sam stao na binu Doma mladih i Skenderije zahvaljujući tebi, ne samo ja već i mnoge generacije prije mene. Hvala ti za sve koncerte, okupljanja, druženja, prilike i dobre zezancije koje smo imali. Neka ti je laka zemlja prijatelju. Odmori, zaslužio si”, napisao je mladi muzičar Mirza Salković.

Prvi put sam stao na binu Doma mladih i Skenderije zahvaljujući tebi, ne samo ja već i mnoge generacije prije mene….

Posted by Mirza Salković on Saturday, March 27, 2021

Na mrežama su oglasile i brojne kulturno-umjetničke ustanove koje su mu odale počast i zahvalile se na pomoći i saradnji.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare