Prijedor zabranio koncert grupe koja može “negativno utjecati na omladinu”

Showbiz 12. jul 202314:25 1 komentar
N1

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor u ime Gradske uprave donio je odluku o zabrani koncerta rep muzičara novije generacije zbog nedoličnih tekstova u kojima mogu negativno djelovati na omladinu.

Zabrana se odnosi na grupu Desingerica X Pljugica koji su 20. jula trebali nastupiti u Ljetnoj bašti.

“Nakon saznanja da je za 20. juli u Ljetnoj bašti najavljeno održavanje koncerta muzičke grupe koja, prema raspoloživim informacijama, promovira vrijednosti koje nisu primjerene omladini našeg grada, želimo da javnost obavijestimo da je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor kontaktirao menadžment nadležan za rad Ljetne bašte i zatražio hitno otkazivanje ovog koncerta”, navodi se u saopštenju kabineta gradonačelnika Prijedora.

Istaknuto je kako Grad Prijedor nije bio upoznat niti se na bilo koji način može dovesti u vezu sa organizovanjem ovog koncerta.

“Grad Prijedor je organizator manifestacije ‘Prijedorsko ljeto 2023’ koji sadrži 52 različita programa, a njegov sadržaj je javno oglašen na društvenim mrežama i plakatima gdje se može vidjeti da najavljeni koncert nije bio, niti bi mogao biti, dio ovog programa”, navodi se.

U tekstovima ovih muzičara, najčešće lascivnim, često se omalovažaju i seksualizuju žene, za mnoge, na neprimjeren način. No, oni koji ipak slušaju ovaj žanr kažu da to nije slučaj samo sa ovom grupom, već da je to masovna globalna pojava koja je posebno uzela maha na Balkanu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare