U Prijedoru zaplavljeno oko 200 kuća, u Kozarskoj Dubici nema opasnosti

Vijesti 10. dec 202220:44 0 komentara
N1

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, kao komandant Štaba za vanredne situacije, održao je večeras telefonsku sjednicu štaba na kojoj je razmatrana trenutna situacija na terenu koju je prouzrokovala kiša koja od sinoć neprekidno pada u Prijedoru.

Na ovoj sjednici je konstatovano slijedeće:

1.Trenutni vodostaj rijeke Sane je 380 centimetara, a Gomjenice 410 centimetara , a najteža situacija je na području naselja Topolik i Vrbice.

2. Zaplavljeno je oko 200 kuća u tim naseljima u kojima pripadnici Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice konstantno vrše ispumpavanje vode iz stambenim, podrumskih i pomoćnih objekata.

Poplave na sjeveru BiH: Voda ulazi u kuće, poplavljene mašine (VIDEO)

3. Trenutno nije moguće precizirati u koliko je stambenih objekata ušla voda, ali podaci sa terena govore da ih ima i da će više podataka biti već u jutarnjim časovima.

4. Jedna porodica je evakuisana iz Topolika na bezbjedno mjesto kod rodbine i ovim putem se građani informišu da se za slučaj potrebe evakuacije čamcem mogu obratiti na broj Teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice 123.

Zaplavljena domaćinstva: Najteže u Prijedoru, Kozarskoj Dubici i Novom Gradu

5. Svim subjektima naloženo je dežurstvo i praćenje stanja na terenu i dat zadatak da se pruža maksimalna pomoć stanovništvu kako bi se spriječila još veća šteta od ove koju su padavine već pričinile.

Štab za vanredne situacije je naložio je svim subjektima zaštite stalno dežurstvo i stavljanje na raspolaganje građanima Prijedora za potrebe ispumpavanja vode i eventualne evakuacije čamcima iz zaplavljenog područja, saopćnoe je iz Štaba.

Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je večeras da je gradsko područje te opštine bezbjedno i da nema opasnosti od poplava.

“Pumpe rade punom snagom, nivo vode je pao ispod 40 centimetara, a bio je dostigao kritičnih 100 centimetara”, izjavio je novinarima Reljić, koji je obišao crpnu stanicu na gradskom području.

U gradskom naselju Leptihor uspostavljeno je elektrosnabdijevanje, a pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice i dalje izvlače vodu iz trafo-stanice u ovom naselju.

“Nivo Binjačka pao je za 20 centimetara. Dežurne službe su i dalje na terenu, prate vodostaj. U Međeđi je i dalje kritično. Vrši se utvrđivanje kritičnih tačaka kako bi se onemogućilo prelivanje vode preko nasipa”, rekao je Reljić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!