Pripadnici FUP-a uhapsili jednu osobu: Pronađeno 28 stabljika Cannabisa i pištolj

Vijesti 08. sep 202316:06 0 komentara
FUP

U okviru operativne akcije kodnog naziva „Roso“, službenici Federalne uprave policije su na području Čapljine uhapsili jednu osobu inicijala I.R. (1984.) iz Mostara, zbog krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“. Prilikom pretresa pronađeno je 28 stabljika Cannabisa, vaga za precizno vaganje i jedan pištolj.

Tokom akcije, koja je provedena na području grada Čapljina u cilju sprečavanja proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog Kantona, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Čaplina, izvršeno je pretresanje osobe, stana, kuće i motornog vozila.

Uhaopšena osoba I.R. se sumnjiči da je na području HNK, grada Čapljina, tokom 2023. godine, neovlašteno proizvodila i nabavljala opojnu drogu Cannabis koju je u stanu gdje boravi pripremala i pakovala radi daljnjeg stavljanja u promet trećim osobama, te su tom prilikom pronađeni i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom.

Uhapšena osoba će biti predata u nadležnost Kantonalnog tužilaštva HNK, saopćeno je iz FUP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!