Pripremite kanistere: Od 22 sata više sarajevskih naselja bez vode

Vijesti 08. sep 202421:28 0 komentara
N1

Sasvim je "normalno" postalo u Sarajevu otvoriti česmu, a da iz nje ne procuri voda. Dobro je kad obavijeste, pa se građani makar mogu pripremiti za te sate, a nekad je to i cjelodnevno isključenje. I večeras će brojna naselja u glavnom gradu BiH biti bez vode.

Iz KJKP Vodovod i kanalizacija doo Sarajevo obavijestili su večeras, pa ni sat prije isključenja, da vode neće biti u pojedinim naseljima.

“Zbog povećane potrošnje vode iz zone rezervoara Igman do prekida snabdijevanja vodom doći će od 22:00 do 05:30 sati u naseljima Osjek, Lužani, Sokolović kolonija, Stup, Stupsko brdo, Bojnik, Doglodi, Azići, dijelu naselja Nedžarići i Dobroševići”, navode iz ViK-a.

Također, nešto ranije su obavijestili da sutra od 11 do 18 sati doći će do prekida vodosnabdjevanja na području Igmana i Bjelašnice, a u cilju osiguranja dovoljnih količina vode za potrebe potrošača sa navedenog područja.

“Kako smo ranije obavještavali, usljed ekstremno visokih temperatura i povećane potrošnje vode, te zbog enormno smanjene izdašnosti vrela, nismo u mogućnosti osigurati kontinuirano 24-satno vodosnabdjevanje u zoni vodosnabdijevanja Igmana i Bjelašnice”, dodaju.

Podsjetimo, prethodnih dana i građani Istočnog Sarajeva su se požalili da dolazi do stalnih redukcija vode.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!