Pročitajte kakvo vrijeme nas očekuje do kraja radne sedmice u BiH

Vijesti 29. nov 202310:03 0 komentara
F.Z./N1

Narednih dana u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme s kišom, susnježicom ili snijegom.

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u istočnim područjima Bosne pada slab snijeg.

Na Bjelašnici je jutros izmjereno minus pet stepeni, Ivan Sedlu minus dva, Livnu, Sarajevu i Tuzli nula, Bugojnu, Drvaru, Gradačcu i Zenici jedan, Bihaću i Sanskom Mostu dva, Širokom Brijegu pet, Stocu šest, Mostaru sedam i Neumu osam stepeni Celzijusa.

“Danas će Bosni i Hercegovini prije podne prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. Prije podne povremeno slab snijeg u istočnim područjima Bosne. Dnevna temperatura od jedan do šest, na jugu do 12 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

PROČITAJTE JOŠ

U četvrtak, pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od minus jedan do pet, na jugu do devet, a dnevna od osam do 14, na jugu do 16 stepeni.

U petak, pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne uglavnom bez padavina. Temperatura zraka između 12 i 18, lokalno u sjevernim područjima Bosne do 20 stepeni.

U subotu, oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša u Hercegovini i na krajnjem sjeverozapadu Bosne. Tokom poslijepodneva i noći nove padavine. U većem dijelu Bosne susnježica ili snijeg, a u Hercegovini kiša. Jutarnja temperatura zraka od šest do 12, na jugu do 18, a dnevna na sjeveru i sjeverozapadu Bosne od tri do osam, u ostatku zemlje 12 do 16, na jugu do 20 stepeni.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!