Proglašeno stanje prirodne nesreće u Čeliću: “Poplavljeno najmanje 200 objekata”

Vijesti 11. jun 202207:59 > 09:27 0 komentara
Anadolija

Zbog obilnih poplava u općini Čelić je proglešeno stanje prirodne nesreće. Lokalne vlasti su saopštile kako je poplavljeno minimalno 200 stambenih i drugih objekata, te zbog nepovoljne vremenske prognoze pozivaju mještane na daljnji oprez.

Općinu Čelić jučer su u poslijepodnevnim satima zahvatile teške poplave uslijed obilnih kišnih padavina koje su dovele do izlijevanja rijeke Šibošnice te svih lokalnih vodotoka.

Teško stanje zbog poplava u Čeliću: Stotinjak objekata pod vodom (VIDEO)

Sinoć je, potom, na vandrednoj sjednici Opštinskog štaba civilne zaštite Čelić donesena Odluka o proglašenju prirodne nesreće na području Općine Čelić. Također OŠCZ Čelić izdao je naredbe komunalnoj i građevinskoj službi za provođenje zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara.

“Prema prvim procjenama poplavljeno je minimalno 200 stambenih i drugih objekata na području općine. Također, oboreno je i nekoliko poljoprivrednih objekata, a voda je nosila i automobile. Odmah smo angažovali nekoliko firmi s mehanizacijom, uz komunalno preduzeće, kako bi se očistili prilazi i mostovi”, rekao je općinski načelnik Admir Hrustanović.

Službenici civilne zaštite, komunalne službe i policija su na terenu, uključena je i mehanizacija.

Zahtjeve za intervenciju građani mogu prijaviti na dežurni telefon 035/660-894.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!