Promjena vremena stiže u BiH, najavljen i snijeg

Vijesti 16. apr 202416:27 0 komentara
F.Z./N1

Danas je u drugoj polovini dana jače naoblačenje postepeno zahvatilo Bosnu i Hercegovinu i uslovilo zahlađenje i padavine širom zemlje.

Temperature zraka izmjerene u 14:00 sati (°C): Bjelašnica 9; Prijedor 14; Ivan Sedlo 17; Sanski Most 18; Livno i Sokolac 19; Gradačac i Trebinje 21; Doboj, Sarajevo i Široki Brijeg 22; Banja Luka, Drvar i Neum 23; Bugojno, Mostar, Srebrenica i Zenica 24; Bihać i Tuzla 25; Bijeljina i Zvornik 26°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. U Bosni će padati susnježica ili snijeg, a u nizinama će padati i kiša. U Hercegovini će većinom padati kiša, snijeg može padati na planinama. Djelomično smanjenje oblačnosti i prestanak padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C.

PROČITAJTE JOŠ

U Sarajevu oblačno sa susnježicom ili kišom. Prestanak padavina poslije podne. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 6°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Širom zemlje lokalni pljuskovi se očekuju od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

U petak 19.4.2024. u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša može padati na području Hercegovine, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C, saopćeno je iz FHMZ BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!