Pronađeni napadači iz Baćevića, Kordić poručio: “Mostar je siguran grad, ne treba na tome skupljati jeftine političke poene”

Vijesti 28. aug 202410:22 1 komentar
Bljesak.info

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić održao je danas sastanak s ministrom unutrašnjih poslova Herceovačko-neretvanskog kantona Mariom Marićem i policijskim komesarom HNK Robertom Perićem.

Razgovarali su o aktuelnoj sigurnosnoj i političkoj situaciji u Mostaru.

Saopćenje

Kordić se zanimao za proces istrage u vezi s incidentima koji su se događali u Mostaru zadnjih dana.

Ministar i komesar su ga izvijestili o procesu istraga i kazali kako je slučaj Baćevići, rasvijetljen i počinitelji pronađeni.

Incident u saobraćaju, napad u blizini pekare “Lučki most” je također u postupku rasvjetljavanja. Dvije osobe su privedene i trenutno traje kriminalistička obrada.

Kordić je podržao rad policijskih tijela i “naglasio kako nema mjesta da se na temi sigurnosti u Mostaru skupljaju jeftini politički poeni”.

“Zna se ko se brine o sigurnosti, a svi oni politički akteri koji svojim svakodnevnim huškanjem i retorikom podjela pune medijski prostor samo doprinose podizanju tenzija i direktno uzrokuju ovakve događaje. Dogovorena je stalna komunikacija i saradnja na polju sigurnosti i konstatovano kako je izuzev pojedinačnih incidenata sigurnost u Gradu zadovoljavajuća”, poručio je Kordić.

Podsjetimo, prije nekoliko dana došlo je do napada u povratničkim naseljima Baćevići i Opine kod Mostara gdje je nekoliko počinilaca nasrnulo na djecu bošnjačke i pravoslavne nacionalnosti.

Opširnije o ovom događaju čitajte OVDJE.

Kada je riječ o HNK, nakon toga je i u Blagaju u Malom polju napadnut maloljetnik koji je zadobio udarce po ruci jer je nosio navijačku majicu FK Velež.

Incidenti su se nastavili nizati pa je prije dva dana u Mostaru kod pekare “Lučki most” došlo do masovne tučnjave u kojoj je grupa napadača sa fantomkama jednog mladića prebila, dok je drugom mladiću koji je također tu bio prisutan palicama razlupala automobil.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare