Protest DNS-a u Čelincu: Željko lopove, prodao si vjeru za večeru (VIDEO)

Vijesti 22. apr 202314:25 1 komentar
N1

Više desetina pristalica DNS-a protestovali su danas u Čelincu zbog toga što je Željko Dubravac prešao u Narodni front Jelene Trivić. Nosili su parole i uzvikivali "Željko lopove". Kažu da su za to da mandati nakon provedenih izbora, ne pripadaju pojedincu već stranci.

Dvije stotine metara iznad okupili su se i pristalice Jelene Trivić, ali nisu htjeli davati izjave. Oni su pili kafu i poručili da su tu da daju podršku Dubravcu i na neki način odbrane pravo na privatnost svakog pojedinca.

“Odavno je bilo vrijeme da se stane u kraj ovako lošem ponašanju poslanika za koje narod, kada glasa, misli da su ozbiljni ljudi. Ispostavilo se da su to lica koja su nezrela za funkciju koje su im date. Mi smo na isti način već izgubili jednog poslanika iako tada nismo izlazili na ulicu da tražimo ono što im je DNS poklonio. DNS sada traži ono što im je poklonio. Mi smo Dubravca prijavili u DNS, jer tada nije bilo mogućnosti prijave na biro, kako bi njegova supruga imala besplatan porod. Stali smo iza njega tada, to u sveti trenuci. Ne želimo to zaboraviti. Danas su mu djeca velika. Želimo pokazati narodu da je to čovjek koji je vodio kampanju govoreći sam za sebe ‘riječ je riječ’, a vidite šta danas znači njegova riječ. To je čovjek koji je prodao vjeru za večeru i vrlo sitne pare”, kazala je članica DNS-a Jelena Orašanin.

Dojučerašnji kolega Željka Dubravca, Predrag Nešić, poručio mu je da njegovi principi i moralne obaveze prema igračima vrijede nekoliko hiljada KM, da je jeftin i da se nije trudio.

Ističu da neće odustati i da dolaziti koliko god dugo bude trebalo.

“Izdaja je nešto što se ne prašta”, poručuju DNS-ovci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare