Protest RVI kod OHR-a u Sarajevu: Minut je do 12 za mir u BiH (FOTO)

Vijesti 25. nov 202112:04 0 komentara
Foto: F.Z./N1

U blizini zgrade OHR-a za danas su najavljeni protesti ratnih vojnih invalida. Protest počinje "minut do 12" i planirano je da traje do 14 sati. Demonstranti su se već počeli okupljati.

Preko puta OHR-a raširili su transparente koji na bosanskom i engleskom jeziku poručuju: “‘Minut do 12’ za mir i prosperitet u BiH” i “‘Minut do 12’, pamtimo nepravednu prošlost – gradimo pravednu budućnost”.

Foto: F.Z./N1
Foto: F.Z./N1
Foto: F.Z./N1
Foto: F.Z./N1
Foto: F.Z./N1
Foto: F.Z./N1

Organizatora protesta kazali su kako ovim činom žele skrenuti pažnju javnosti na narušavanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine.

Zbog protesta izmijenjen je režim saobraćaja koji se odnosi na ulice Zagrebačka – krajnja saobraćajna traka koja se prostire neposredno naspram zgrade OHR-a, nakon toga uz odobrenje i pratnju pripadnika MUP-a kretanje kolovozom ulice Vrbanja do zgrade Parlamenta BiH i nadalje trotoarom saobraćajnice Zmaja od Bosne do Ambasade SAD u BiH.

“Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od potpune obustave motornog saobraćaja na dijelu kolovoza na kojima službenici MUP-a KS procjene sigurnost učesnika protesta, a na ostalim lokacijama dozvoljava se samo u postojećem režimu saobraćaja, bez upotrebe zvučnih signala i uz policijsku pratnju. Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno prolaska kolone, bit će uspostavljen redovni režim saobraćaja”, saopćeno je ranije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!