Protest taksista u Banjaluci zbog rezolucije o Srebrenici (FOTO)

Vijesti 29. apr 202410:34 0 komentara
N1

Banjalučki taksisti organizovali su danas protestnu vožnju kojom žele da iskažu svoje protivljenje inicijativi za usvajanje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN).

Taksisti su se okupili u Vidovdanskoj ulici u Banjaluci na nekadašnjoj Staroj autobuskoj stanici odakle su krenuli u protestnu vožnju.

Na automobilima nose natpis “Taksisti su protiv usvajanja rezolucijeo Srebrenici”.

Sličan protest organizovala su i udruženja taksista u Beogradu.

Poznato je da samostalni taksisti u Banjaluci godinama, u vrijeme predizbornih kampanja, rade za SNSD, pružajući razne usluge u ime i za račun ove stranke- od besplatnih vožnji, do toga da nekoliko dana pred izbore njihova vozila budu “okićena” reklamnim materijalom i zastavama SNSD-a . Za svoju “vjernost” su nagrađivani različitim ustupcima vlasti.

N1

Glasanje o rezoluciji o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a je dva puta odgođeno, usvajanje rezolucije, koje je više nego izvjesno, trebalo bi se dogoditi u mjesecu maju.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u svojim je medijskim istupima proteklih dana prijetio secesijom entiteta Republika Srpska od države Bosne i Hercegovine ukoliko se rezolucija izglasa, Dodik je iskoristio gotovo svaku priliku koja mu se pružila da negira genocid. Takođe, Dodik i njegovi saradnici zakazali su sjednicu NSRS u Srebrenici 2.maja, kada je Generalna skupština UN-a trebala glasati o rezoluciji.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!