Protest u Bijeljini u srijedu zbog fizičkog napada na nastavnicu

Vijesti 23. okt 202415:52 0 komentara
InfoBijeljina.com

Protestni skup "Stop nasilju nad prosvjetnim radnicima" biće održan 30. oktobra 2024. godine u centru Bijeljine, sa početkom u 12.00 časova, zaključeno je na današnjoj sjednici Republičkog odbora Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske.

Predsjednik ovog sindikata Dragan Gnjatić pozvao je sve članove i prosvjetne radnike da se pridruže protestnom skupu.

“Dešava nam se nešto strašno, na šta moramo djelovati kao sindikat, kao ljudi i kao cjelokupno društvo. Tražimo od nadležnih organa, od Ministarstva prosvjete i kulture i Vlade Republike Srpske da zaštite prosvjetne radnike i sve građane. Tražimo od resornog ministarstva da zaštiti radnike kroz pooštravanje sankcija i da se kroz izmjene zakona uvede novi član napad na prosvjetnog radnika i da kazna bude višestruko veća”, poručio je Gnjatić.

Oglasila se profesorica iz Bijeljine koju je šamarao roditelj: Iz škole su šutjeli tri dana

Gnjatić je podsjetio javnost da je ovaj sindikat organizovao niz tematskih konferencija, na kojima su bili prisutni resorni ministri i na kojima je bilo riječi upravo o dostojanstvu i bezbjednosti prosvjetnih radnika. Kaže da sindikat godinama traži da se promijene propisi i da se tačno odredi ko je taj ko ocjenjuje rad prosvjetnog radnika.

Upozorili su da nastavni kadar na svim nivoima ima probleme, te da su sa pravom uplašeni i ogorčeni na sve što se dešava, kao i da nemaju mogućnost zaštite. Podsjećaju i da su se u školama desila u manje od godinu dana dva incidenta te da se mora reagovati.

Nevjerovatan događaj u srednjoj školi u Bijeljini: Roditelj ošamario profesoricu

U Sindikatu obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske kažu da u narednim danima očekuju pregovore sa resornim ministrima, na kojima će još jednom ukazati na probleme, ali i ponuditi određena rješenja.

Podsjećamo da su zbog napada na nastavnicu u Bijeljini ali i doktoricu u Bratuncu zatražili da dobiju status službenog lica. Inicijativa da prosvjetni, zdravstveni radnici ali i novinari dobiju status službenog lica podnijeta je u NSRS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!