Prva reakcija SNSD-a o sankcijama: ‘Sramno i licemjerno’

Vijesti 31. jul 202319:45 0 komentara
N1

Ured za kontrolu strane imovine Ministarstva financija (OFAC) uveo je danas sankcije Nenadu Stevadniću, Željki Cvijanović, Radovanu Viškoviću i Milošu Bukejloviću.

Radovan Kovačević, glasnogovornik SNSD-a za RTRS je kazao:

“Odluka SAD o stavljanu zvaničnika RS na crnu listu je sramna i licemjerna i nikakve sankcije nas neće spriječiti da radimo svoj posao”, rekao je Kovačević.

Podsjetimo, iz Ministarstva finansija SAD-a je navedeno da su ovi lideri direktno odgovorni za podsticanje donošenja zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske (NSRS) kojim se odluke Ustavnog suda BiH proglašavaju neprimjenjivim u RS, čime se opstruiše i ugrožava provedba Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Evo zašto su na crnoj listi završili Cvijanović, Stevandić, Višković, Bukejlović

SAD uvele nove sankcije: Na listi Cvijanović, Stevandić, Višković i Bukejlović

Podsekretar Ministarstva finansija za terorizam i finansijske obavještajne poslove, Brian E. Nelson izjavio je:

“Ovakav postupak ugrožava stabilnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i teško postignuti mir podržan Daytonskim mirovnim sporazumom. Ovakvo ponašanje predstavlja dalju prijetnju budućem putu ove zemlje i njenoj uspješnoj integraciji u evroatlantske institucije. Nastavićemo pružati podršku građanima Bosne i Hercegovine i njihovim naporima na očuvanju vladavine prava i održavanju mira i prosperiteta.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!