Puhalo u Pressingu: Kad su pravili opis “hakuna matata”, mislili su na BiH

Vijesti 31. dec 202020:29 > 20:31 0 komentara

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, u kojoj je rekao da će primiti rusku vakcinu, psiholog Srđan Puhalo je u specijalnom izdanju Pressinga kazao "zapad je zapad, njemu ne možemo nikad vjerovati".

“Ne smijemo se opustit, bolje biti zaražen nego sterilan. Ono što je tu važno, kad prime zapadne vakcine, onda ćemo mi rusofili, da služimo za priplod Evropske unije ili zapadne civilizacije, što i nije loše. To je naša misija i vizija. Cijeli svijet će se radovati mudroj odluci Dodika da primimo rusku vakcinu”, istaknuo je Puhalo.

Sanja Vulić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ranije je rekla  “Dodik je za mene bog” i “nije kriva novinarima što su nezadovoljni svojim platama”.

“Imajući u vidu da je učiteljica, zamislite kakve bi ona generacije izvodila. Manja šteta je da je ona u parlamentu, nego da radi u školi i širi mnogoboštvo”, kazao je Puhalo.

Interesantno je bilo i to što je Milan Tegeltija, tada još uvijek predsjednik VSTV-a, otišao u Zanzibar na odmor, dok su zastupnici raspravljali o radu VSTV-a.

“To je bila jedna radna posjeta. Prenošenje iskustva iz reforme pravosuđa prijateljskom narodu Zanzibara i to je tamo ostalo poznato kao afera Potkivanje morskih konjića”, rekao je novinar Adis Nadarević.

Puhalo je naglasio da Hakuna matata, znači život bez obaveza, te da je to najbolji opis BiH.

“Ljudi iz Afrike, kad su pravili taj opis, mislili su na BiH“, dodao je.

Admir Čular iz Helem Nejse je rekao da ga buni – je li Dodik najvaljuje cijepljene ili odcjepljene i hoće li se desiti i jedno i drugo.

“Umisto sprida uša nan je sazad”, kazao je to na početku pandemije korona virus direktor bolnice u Mostaru Ante Kvesić.

“Čovjek nije spavao pet dana, pa priprema i stavlja te barikade da virus ne može proći, ali oni su ga očekivali sprida, a on je uša sazada. Drugim riječima, oni ga očekivali u Grude a on im ušao u Široki Brijeg”, objasnio je Nadarević.

Puhalo je napomenuo da je Kvesić direktor bolnice od 1992. godine, tako da to poznavanje materije ide sa stručnošću.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!