Punkt za vakcinaciju ovog vikenda u Sarajevo City Centru

Vijesti 25. jan 202213:11 0 komentara
Anadolija

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo nastavlja akciju ‘’Vakcinacija prema građanima”. Sljedećeg vikenda, 29. i 20. januara, punkt za vakcinaciju opet će biti postavljen u Sarajevo City Centru.

Vakcinacija će trajati od 10:00 do 15:00 sati, a na raspolaganju su Pfizer i Sinopharm vakcine.

Građani će na ovom punktu moći primiti prvu, drugu ili treću dozu vakcine po izboru.

S obzirom na porast broja novozaraženih u Kantonu Sarajevo, a i činjenicu da je većini građana isteklo šest mjeseci od druge doze, stanovništvo se poziva da se u što većem broju vakciniše booster dozama.

Prema preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju FBiH, booster dozu mogu primiti osobe starije od 18 godina najranije tri mjeseca od prijema druge doze.

Podsjećamo, akcija “Vakcinacija prema građanima” Ministarstva zdravstva KS pokrenuta je 6. novembra. U tržnim centrima na području Kantona Sarajevo na ovaj način vakcinisano je više od 10.000 građana. Prošlog puta kada je punkt bio postavljen u Sarajevo City Centru (SCC), za dva dana vakcinisano je oko 2.000 građana.

Ministarstvo zdravstva KS još jednom poziva građane da se vakcinišu, kako bi sačuvali svoje i zdravlje osoba u svojoj okolini. Također, zahvaljuju građanima na saradnji, te ih pozivaju da i dalje poštuju sve propisane higijensko-epidemiološke mjere.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!