Radijatori topli: KJKP “Toplane” zagrijavaju stanove u Sarajevu

Vijesti 22. sep 202209:57 2 komentara
Unsplash / ilustracija

Bez obzira na to što još nije počela grijna sezona KJKP "Toplane Sarajevo" jutros su uključile grijanje građanima Sarajeva koji koriste usluge ovog preduzeća.

Ova odluka je donesena jer se prethodnih dana bilježe niske temperature, tačnije, ispod 12 stepeni Celzija što je slučaj i danas.

Grijanje je pušteno u stambenim i poslovnim objektima, a portalu N1 su se prvobitno javili građani iz sarajevskih naselja Alipašino Polje, Grbavica i Pofalića potvrdivši tu informaciju.

I iz preduzeća Toplane su nam rekli da su odlučili grijanje uključiti i prije grijne sezone, ali nam nisu precizirali da li će cijeli dan radijatori biti topli ili samo nekoliko sati u zavisnosti od temperature zraka.

Prije dva dana iz KJKP “Toplana” su potvrdili da su spremni za puštanje grijanja ukoliko se temperatura zadrži ispod 12 stepeni.

“U skladu sa Uredbom o opštim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, postrojenja i instalacije Toplane trebaju da budu tehnički spremna do 20. septembra tekuće godine. Ukoliko se utvrdi da nakon 20. septembra, srednja dnevna temperatura spoljašnjeg vazduha iznosi 12 stepeni ili niže, Toplane će početi sa isporukom toplotne energije stambenih i poslovnih jedinica u Kantona Sarajevo”, naveli su tada iz KJKP “Toplane”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare