Radmanović neće biti na sjednici Kolegija za razmatranje Schmidtovog obraćanja

Vijesti 24. okt 202109:51 1 komentar
N1

Nebojša Radmanović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine izjavio je da neće prisustvovati sjednici Kolegija tog doma, a u vezi sa obraćanjem Christiana Schmidta u toj državnoj instituciji zbog sve većih političkih tenzija.

Radmanović je, kazao da neće prisustvovati ni sjednici proširenog Kolegija te da ne zna šta će ostali članovi odlučiti povodom Schmidtovog obraćanja.

“Ukoliko Kolegij bez nas prihvati da se Schmidt obrati Predstavničkom domu, mi nećemo prisustvovati ni na tom zasjedanju”, kazao je Radmanović, piše RTRS.

Denis Zvizdić, predsjedavajući Kolegija jučer je za N1 potvrdio da će se na dnevnom radu Kolegija i proširenog Kolegija Predstavničkog doma PSBiH u utorak, 26. oktobra, naći Schmidtov zahtjev za obraćanje zastupnicima.

POVEZANE VIJESTI

Schmidt je kao datume obraćanja ponudio 28. i 29. oktobar.

“Sastanak u Zastupničkom domu s cijem razgovora o sve većim političkim tenzijama, kao i mojim stavovima i prioritetima za budućnost, svima nam može pružiti priliku da utvrdimo i razradimo koji bi rezultati bili od koristi za sve nas, uključujući i građane BiH”, stoji u pismu OHR-a.

Podsjetimo da su predstavnici iz Republike Srpske donijeli odluku da blokiraju rad državnih institucija te da ne učestvuju u njihovom radu nakon što je Valentin Inzko, bivši visoki predstavnik u BiH na kraju svog mandata iskoristio bonske ovlasti i nametnuo Zakon o zabrani negiranja genocida.

Od tada se ne stišavaju tenzije, a Milorad Dodik, lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH svaku priliku koristi da istakne da ne priznaje ulogu visokog predstavnika u BiH pa samim time ni Christiana Schmidta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare