Radmanović sa Sattlerom razgovarao o prevazilaženju političke krize u BiH

Vijesti 12. okt 202122:00 > 22:04 1 komentar
Twitter

Nebojša Radmanović, zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, sastao se danas s ambasadorom Johannom Sattlerom, šefom Delegacije i specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH.

Ovu informaciju potvrdio je Sattler na Twitteru uz fotografiju susreta napisavši da su razgovarali o prevazilaženju političke krize u BiH.

“Razgovarali smo o tome kakve korake je potrebno poduzeti da bismo prevazišli trenutnu političku krizu. Bilo je govora i o nastavku provođenja potrebnih reformi, a za šta su potrebne funkcionalne institucije”, poručio je Sattler.

Podsjetimo da je Radmanović kadar SNSD-a pa je stoga primjetno da se ovaj sastanak održao u vrijeme kada je lider ove stranke Milorad Dodik odavno zauzeo stav da će predstavnici RS blokirati rad institucija BiH, kao i to da neće učestvovati u odlučivanju.

Takva odluka je uslijedila nakon što je Valentin Inzko, bivši visoki predstavnik u BiH prilikom odlaska sa funkcije nametnuo Zakon o zabrani negiranja genocida.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare