Radnici Vrtića Sokolac u štrajku: “Tražiti plate iz 2022. je skroman zahtjev”

Vijesti 13. jun 202312:47 0 komentara
N1 BiH

U Javnoj ustanovi za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Sokolac, jutros je od 6:30h počeo najavljeni generalni štrajk. Kako navode iz ustanove, njihovi raniji zahtjevi koje su potraživali nisu ispunjeni, a to uključuje isplaćivanje ukupno sedam plata koje nisu dobili.

Iz sindikata navode kako su primorani da stupe u štrajk obzirom da traženi zahtjevi nisu ispunjeni čak ni kada je bio održan štrajk upozorenja 01.06.2023. godine.

Odluku o istom donijeli su nakon sastanka sa radnicima i obavještenja za roditelje koji su upoznati sa problemom sa kojim se zaposleni ove ustanove susreću.

Zahtjev sindikalista je isplata plata iz 2022. godine, tj. plate za mjesec novembar i decembar, a da se preostale plate ubuduće isplaćuju do 15. u mjesecu. U saopštenju su istaknuli da su njihovi zahtjevi skromni, obzirom da su svjesni finansijske situacije u kojoj se opština nalazi.

Naglasili su da je njihov posao najodgovorniji: kao radnici daju maksimum u radu sa djecom, ali ne žele da ugroze svoje dostojanstvo i ostat će istrajni u svojoj namjeri.

Naša Ustanova se bavi djelatnošću od velikog društvenog značaja- ranim učenjem i razvojem. Mi smo nesumnjivo produžena ruka roditeljima u podizanju i vaspitanju djece. Kako su oni svjesni težine i odgovornosti našeg rada, tako smo i mi svjesni da su oni kao korisnici naših usluga koji redovno izmiruju svoje obaveze oštećeni u smislu da su njihova djeca uskraćena za boravak u vrtiću dok se nastala situacija ne riješi. Apelujemo na predstavnike lokalne zajednice na čelu sa načelnikom da se što prije zarad dobra svih, a na obostrano zadovoljstvo kako zaposlenih, tako i korisnika naših usluga, pronađe rješenje, odnosno izmiri dio naših dugovanja koje potražujemo“, navodi se u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!