Radnicima Gradske uprave Banjaluka kasne plate, nisu dobili ni obećano povećanje od 150 KM

Vijesti 22. jan 202419:23 0 komentara

Još uvijek nisu potpuno riješeni ni stari, novi problemi, u gradskoj upravi Banjaluke. Plate, subvencije, invalidnine.... sve kasni. A nakon što je još prošle godine rečeno da će radnicima Gradske uprave biti povećana plate, ni to se nije desilo. Obećanje ludom radovanje.

Osim što radnicima Gradske uprave kasne plate za decembar, nisu dobili ni obećano povećanje iste od 150 maraka. Kažu predstavnici Sindikata uprave RS. Neđeljko Radulović tvrdi, kolatelarna je šteta, zbog iznošenja pomenute informacije . Dobio je premještaj na drugo radno mjesto. Za sve krivi gradonačelnika. No, kako kaže, njegov slučaj nije jedini.

Iz boračke oranizacije u koju sad mene zbog povećanog obima posla i zadataka premještaju, a Radmilla Miljković je jedan izuzetno korektan službenik koji oko 1.300 pregleda kroz svoj rad odradila, zašto je kao talva smetala i sklonjena u opštu upravu, a mene po svrsishodnosti i ja sad treba da dođem dole i da buljim 10 dana dok uzmem propise da ih upoznam da ne bi lupo pri izradi rješenja, da ne bi najosjetljivije kategorije oštetio, borce, u ostvarivanju njihovih prava, da li je to svrsishodno“, kazao je predstavnik Sindikata uprave Neđeljko Radulović.

“Naši članovi se tjeraju da pređu u drugi sindikat pod izgovorima da će biti premješteni na drugo radno mjesto, čak je bila situacija da je moj kolega prešao na drugo radno mjesto zato što mu je obećano da će mu Gradska uprava zaposliti sina, e sad ovo što se desilo gospodinu Raduloviću nakon gostovanja na srpskoj televiziji gdje demantuje gradonačelnika ,ovo je dno dna”, istaknuo je Dragan Lukajić, predsjdnik Sindikalne organizacije Grada Banjaluka.

Povećanja plata nije bilo. No, biće, tvrde iz reprezentativne sindikalne organizacije Gradske uprave Banjaluka. U februaru. Tako je planirano budžetom za 2024. godinu. No, bilo je planirano i u prošlogodišnjem, ali, nije sporevedeno u djelo. Zašto su rekli pa porekli, objašnjava predsjednik sindikalne organizacije gradske uprave Banjaluka:

“Zato što navodi se zaključak Skupštine grada u kojem je navedeno da je obavezno da se poveća plata minimalno za 150 maraka za sve radnike, u skladu sa povećanjem stavke za plate, ali ta stavka nije poovećana tako da tražio sam informaciju, odma tada kada je taj zaključak stupio na snagu, tražio sam informaciju odjeljenje za finansije i dobio sam informaciju ssa stavka nije povećana, znači da se isplaćivalo, bila bi upitna možda i oktobarska plata, a ne decembarska”, rekao je Radislav Gojković, predsjednik reprezentativne sindikalne organizacije Gradske uprave Banjaluke.

Za to vrijeme, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković zajedno sa reprezentativnom sindikalnom organizacijom Gradske uprave najavljuje potpisivanje kolektivnog ugovora, kojim će biti propisano linearno povećanje plata.

“Gospodin Stanivuković ima dvostruke aršine prema jednom sindikatu koji je izabran po njegovom nalogu i drugom sindikatu koji od 1999 godine koji djeluje u okviru gradse uprave i u okviru sindikata uprave RS”, naveo je Božo Marić, predsjednik Sindikalne uprave RS.

U prevodu, banjalučka Skupština izglasala je povećanje za koje u tom trenutku nije imala novaca.

No, nije novaca ponestalo u gradskoj kasi samo za obećana povećanja plata. Žalili su se roditelji djece sa poteškoćama u razvoju, poljoprivrednici, predstavnici mjesnih zajednica da isplate kasne. Dok međusobna politička prepucavanja i dalje traju, a problemi se gomilaju u banjačučkoj gradskoj administraciji, svoju kandidaturu za gradonačelnicu Banjaluke, zvanično najavljuje bivši saborac, a sada već ljuti protivnik aktuelnog gradonačelnika, Jelena Trivić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!