RAK kaznio Face TV zbog navodnog poziva na Dodikovo ubistvo

Vijesti 05. feb 202317:238 komentara
N1

Regulatorna agencija za komunikacije, na čelu s Draškom Milinovićem, drastično je financijski kaznila FACE TV. Riječ je o navodnim propustima u tri emisije Centralnog dnevnika, između ostalog i zbog navodnog poziva na ubistvo Milorada Dodika. Kazna u iznosu od 15.000 KM izrečena je FACE TV-u.

Podsjećamo, vodila se polemika oko toga da li je Senad Hadžifejzović, novinar i voditelj emisije „Centralni dnevnik“ rekao da Milorada Dodika, predsjednika RS treba ubiti ili umiriti. RAK je ustanovio da je riječ o teškom prekršaju. Agencija za forenziku analizirala je sporna snimka bez obzira na to što se nije moglo precizno utvrditi što je Hadžifejzović rekao, RAK je izrekao kaznu.

Iz Face TV kažu: “Sporni snimak je analizirala Agencija za forenziku i bez obzira što nije mogla precizno ustanoviti šta je Hadžifejzović zbilja rekao, RAK je bez čvrstih dokaza izrekao drastičnu kaznu koju TV FACE mora platiti bez obzira hoće li se ili neće žaliti.

Da je direktor RAK-a, Draško Milinović, sklon izricanju neprincipijelnih kazni, potvrđuje i primjer s kaznom koju je istog dana izrekao i još dvjema televizijama koje su emitovale snimak likvidacije mladića ne benzinskoj pumpi u Banjoj Luci 2. decembra protekle godine.

Identičan snimak brutalne likvidacije emitovala je BN TV ali i Javni servis RS. BN televiziji RAK je izrekao novčanu kaznu u iznosu od pet hiljada KM, dok je za isti prekršaj svojoj bivšoj kući RTRS Milinović izrekao opomenu”, kažu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar