Ramić: Na čišćenju snijega angažovana 42 vozila, 90 radnika ručno čiste snijeg

Vijesti 21. jan 202314:43 0 komentara
N1

Po riječima glasnogovornika preduzeća "Rad" Mirze Ramića, na čišćenju snijega na području Kantona Sarajevo uključena su 42 vozila, a angažirano je i 90 radnika koji ručno čiste snijeg. Tenutno se obavljaju zadaci na čišćenju saobraćajnica I i II prioriteta, a kada se steknu uslovi čistit će se saobraćajnice III i IV prioriteta.

U narednim danima najavljene su nove sniježne padavine, te će Zimska služba u skladu sa vremenskim prilikama obavljati svoje zadatke.

“Intenzitet snijega diktira aktivnosti na terenu. Dok su ovakve padavine, vrši se čićenje saobraćajnica prvog prioriteta. S obzirom da “RAD” dugo obavlja i dio drugog prioriteta, one linije na kojima funkcioniše gradski prevoz, i one se čiste, ali zbog padavina moramo konstantno da popravljamo saobraćajnice koje smo očistili”, kazao je Ramić za N1.

“To se obavlja sa 43 vozila na terenu i nastavit će se aktivnosti shodno vremenskim prilikama. S obzirom da su najavljene padavine i u narednim danima, aktivnosti JKP Rad će se obavljati shodno tim vremenskim prilikama”, dodao je.

“Suština jeste, jutros smo imali manjih problema i manja dva kvara na vozilima. Hoću da napomenem da JKP Rad, zimska služba, zadužena je za održavanje saobraćajnica na četiri gradske opštine. Ono što možemo apelovati prema građanima sigurno jesu da vode računa o motornim vozilima, apelujemo prema građanima da svoja vozila parkiraju na adekvatan način”.

“Iza nas je spremnik sa posebnim materijalom, koristi se sol i frakcija za padinske dijelove. Na saobraćajnicama se koristi sol i mokri postupak. To je suzbijanje nastanka poledice na temperaturama -25 stepeni Celzijusa”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!