Ramiz Salkić, Mirsad Čamdžić i Mladen Bubonjić u Danu uživo

Vijesti 04. jul 202412:31 0 komentara
N1

U Danu uživo pratimo sjednicu Vijeća ministara BiH, kao i nastavak zajsedanja Narodne skupštine Republike Srpske. Provera Govorit ćemo i o turizmu, provjeravamo ima li turista u glavnom bh. gradu i šta najčešće posjećuju. Donosimo i najvažnije regionalne i svjetske vijesti.

Burno je ovih dana u Narodnoj skupštini Republike Srpske. No, osam dana pred novi ukop žrtava genocida u Srebrenici, vlasti ovog entiteta iz skupštinskih klupa ponovo vrijeđaju žrtve i negiraju genocid. U centru ovih događaja bio je Ramiz Salkić, zastupnik u Nardnoj skupštini, s kojim razgovaramo o svim dešavanjuima u entiteskom parlamentu.

Nakon što je mnogo negodovanja izazvalo imenovanje Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH, Naša stranka je pripremila dolument sa novim prijedlogom izbora ustavnih sudija. Šta sadrži ovaj dokument, hoće li ovaj pridjelog podržati svi koalicioni partneri i hoće li se već ove godine po tom modelu birati sudije u Ustavni sud, pitamo Mirsada Čamdžića, zastupnika Naše stranke u Parlamentu FBiH.

Hoće li budžet državnih institucija biti usvojen do kraja sedmice. Da li je oko raspodjele novca Trojka izašla u susret Miloradu Dodiku. Dešavanja u NSRS, ali i ostale aktuelnosti u Danu uživo analiziramo da komunikologom Mladenom Bubonjićem.

Kanton Sarajevo obara rekorde i doživljava oporavak nakon teškog perioda pandemije koronavirusa. Broj turista i noćenja premašio je sva očekivajna. Donosimo vam malo statistike, ali i provjeravamo odakle najviše turista dolazi u glavni bh. grad, koje destinacije najradije posjećuju i šta im se najviše dopada.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!