Reakcija Nešića nakon napada ispred ambasade Izraela u Beogradu

Vijesti 29. jun 202414:47 1 komentar
F.Z./N1

Ministar sigurnosti u Vijeću ministara Nenad Nešić izrazio je podršku Srbiji nakon napada na pripadnika Žandarmerije koji je obezbjeđivao ambasadu Izraela u Beogradu, istakavši da gnusni čin nasilja predstavlja napad na mir i sigurnost svih u regionu. Srbijanski ministar Ivica Dačić je ovaj napad okarakterisao kao teroristički čin.

Nešić je rekao Srni da on i ministarstvo na čijem je čelu “osuđuju svaki oblik terorizma, te istakao da su bezbjednost i stabilnost regije od ključne važnosti i da će s tim ciljem biti nastavljena bliska saradnja sa srpskim vlastima kako bi se zajedno suprotstavili ovakvim prijetnjama”.

Prema njegovim riječima, ovaj incident još jednom potvrđuje da je najveći bezbjednosni rizik u regiji “religijski ekstremizam, koji, u kombinaciji sa ilegalnim migracijama, predstavlja stalni izazov za koji se nikad ne zna kada može eskalirati”.

On je naveo da se mora biti stalno na oprezu i preduzimati zajedničke mjere kako bi se zaštitili građani i očuvao mir.

“U ovim teškim trenucima, naše misli su sa povrijeđenim pripadnikom Žandarmerije, njegovom porodicom, kao i sa cijelom Srbijom. Ostanimo ujedinjeni u borbi protiv terorizma i očuvanju stabilnosti u našim zemljama”, istakao je Nešić i dodao da je Ministarstvo uz svoje prijatelje u Srbiji.

Pripadnik Žandarmerije čiji su inicijali M.J. /34/ ranjen je danas samostrijelom u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, nakon čega je u samoodbrani upotrijebio oružje i savladao napadača, koji je od posljedica ranjavanja preminuo.

“Napad ispred Ambasade Izraela u Beogradu je teroristički čin protiv države Srbije, a napadač je osoba koja je odranije poznata službama bezbjednosti zbog povezanosti sa ekstremističkim pokretom”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare