Reakcija Wizz Aira na incident na letu za Tuzlu

Vijesti 29. dec 202116:54 9 komentara
Shutterstock / Ilustracija

Aviokompanija Wizz Air saopštila je danas kako se na letu Billund - Tuzla dogodio incident kada su dva putnika počela da vrijeđaju ostale u avionu. Kabinsko osoblje je intervenisalo i "riješilo situaciju".

“Let aviokompanije Wizz Air W6 4278 Billund – Tuzla u noći sa 28. na 29. decembar zbog magle u Tuzli preusmjeren je na Beograd. Nakon objave o preusmjeravanju, prijavljeno je neposlušno i uvredljivo ponašanje dva putnika. Naše kabinsko osoblje riješilo je situaciju onako kako je za to obučeno. Avion je neometano sletio, a po slijetanju neposlušni putnici su predati nadležnim organima. Za ostale putnike osiguran je kopneni prijevoz do Tuzle. Sigurnost je naš najvažniji prioritet i mi smo aviokompanija koja ne toleriše uvredljivo ponašanje prema našim putnicima i osoblju“, poručeno je iz Wizz Aira.

Podsjećamo, na sinoćnjem letu iz danskog Billunda za Tuzlu desio se nesvakidašnji incident kada je S. I. pokušao da otvori vrata aviona u vrijeme leta jer je avion preusmjeren u Beograd. Muškarac nije želio da ga “vode u Srbiju”.

Muškarac nakon serije uvreda intervencijom kabinskog osoblja brzo savladan. je ruke držao iza leđa, pokušavajući da ga zadrži. On i njegova supruga su uhapšeni nakon slijetanja na beogradski aerodrom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare