Reakcije na Dodikovu najavu zakona o zabrani pristupa školama LGBT aktivistima

Vijesti 24. mar 202313:34 0 komentara
N1

U jučerašnjoj emisiji "Stav" na TV K3, Milorad Dodik rekao je, između ostalog, da će RS u narednim mjesecima donijeti zakon kojim će pripadnicima LGBT organizacija zabraniti pristup, vrtićima, školama i fakultetima. Ovo su prve rekacije aktivista.

Povodom Dodikove izjave, kontaktirali smo aktivistu i člana organizacije BASOC, Dražena Crnomata, koji se, kako kaže, ne osjeća sigurno već 30 godina.

“Ti političari koji donose te zakone nemaju nikakvu referencu ni u nauci, ni u mišljenju, puni su nekoherencija, puni su nedosljednosti, ne može se pozvati ni na šta kod njih. Oni su potpuno nedogovorni”, izjavio je.

Dodik planira zakonom LGBT aktivistima zabraniti prilaz školama i fakultetima

Pristup obrazovnim institucijama LGBT populaciji, ali i svima koji ne misle u skladu sa vladajućim svjetonazorima već je zabranjen, jer Ministarstvo nadgleda rad institucija, smatra Crnomat.

“Pristup školama je davno preuzela entitetska vlast i ona ne dopušta nikome prilaz školama, bilo kakvim drugim svjetonazorima da se ne bi oštetila njihova indoktrinacija u školskom sistemu. Niko nema pristup indoktrinaciji, školama zato što to Ministarstvo strogo nadgleda. Bez zakona ili sa zakonom oni neće pustiti bilo šta što nije dijaloška pozicija”, kazao je.

Vandalizam u Banjaluci se nastavlja: Demoliran BASOC, ukradena LGBT zastava

Podsjećamo, preksinoć su na prostorijama socijalnog centra BASOC u Banjaluci razbijeni prozori i otuđena zastava duginih boja. Ovo je još jedan u nizu napada u Banjaluci na civilni sektor, nakon napada na aktiviste ispred prostorija “Transparency International BiH” i napada na prostorije Društveno kulturnog centra Incel (DKC “Incel“).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!