Reakcije na osnivačku skupštinu Narodnog fronta: “To djeluje kao auto otpad”

Vijesti 24. maj 202319:14 0 komentara

U posjeti Dodika Moskvi ministar sigurnosti BiH ne vidi ništa sporno. Uznemireno je djelovao danas govoreći o Narodnom frontu Jelene Trivić. Zatražit će Nešić od institucija da utvrde izvor finansiranja Jelene Trivić i njene stranke. Na osnivačku konvenciju ove nove stranke nije došao niko od opozicionih stranaka. Saborci, koji to više nisu, zbijaju svoje redove u strahu da im Trivić ne preotme članstvo. Zbog toga su je i bojkotovali, a jedini gosti “ultra mega giga” opozicione stranke bili su vladajući, ali iz susjedne Srbije.

Uz koračnicu Stanislava Biničkog … Umarširala je u salu. Jelena Trivić odlučila je, slučajno, ili ne, da prva skupština njenog Narodnog fronta bude u restoranu SDS-ovog poslanika, bivšeg bankara Milana Radovića.

“Mislim da Srbi trebaju imati jednu usaglašenu politiku koja se kreira u Beogradu”, kaže Jelena Trivić, predsjednica NF.

A baš iz Beograda stigli su jedini gosti. Savjetnik za regionalna pitanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Adam Šukalo prenio je pozdrave i podršku. Sve je u obraćanju pojačala članica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marija Obradović:

“Čestitke na akciji, na osnivanju nove političke organizacije, prenosim i pozdrave predsjednika SNS-a Aleksandra Vučića…”, kazala je Marija Obradović, SNS.

No, upadljiv je izostanak lidera i članova dosadašnje opozicije. Mnogi tumače da je osnivanjem NF opozicija postala opozicija samoj sebi. Stranka koja nije izašla na izbore već ima tri poslanika, 15-ak odbornika, a prešli su iz PDP, SDS-a, DNS-a, mnogih drugih. Jesu li to preletači, papci?

“Oni nisu dobili nikakvu sinekuru i benefit što su iz rezervnog sastava prešli u Specijalnu antiterorističku jedinicu kakav je NF, u smislu borbe protiv režima. Ako hoćete iskreno da vam kažem, pa ja sam bila u SDS, pa prešla u PDP, pa napravila, NF. Iskreno, u prošlom sazivu 29 narodnih poslanika promijenilo je dres i nije se digla ovolika galama…Nama nisu došli iz uvrijeđenosti što su neki članovi prešli kod nas., mi ne možemo da stavimo rampu”, kazala je Trivić.

Otimanjem članstva i funkcionera, pređene su crvene linije stava i u SDS i u PDP.

“To djeluje kao auto otpad. Sve što nije ovamo valjalo, sada valja na nekom drugom mjestu”, kaže Draško Stanivuković, PDP.

Nisu izostale ni uvrede, ali ni pozivi da se istraži da li prekodrinski biznismeni poput često pominjanog Dejana Slijepčevića .

N1: Ko je Dejan Slijepčević?

Dijana Ješić, Član Predsjendištva NF, “Ne znam, lično nisam upućena.”

“…pokazala svoje pravo lice, beskrupolozne i bolesno ambiciozne, ali veoma pokvarene i neiskrene osobe koja je spremna gaziti sve pred sobom da bi stigla do cilja…Okružiti se tajkunima, preletačima i politički smećem, a glumiti Majku Terezu, pričati o poštenju, pravdi i borbi protiv korupcije, vrhunac je licemjerstva i beščašća. Koliko god pokušava da se prikrije, svima je postalo jasno da je priča o nekakvom Narodnom frontu kreirana i osmišljena u sjedištu BIA na Banjici, i da je od lošeg starta osuđena na propast”, rekao je Nebojša Vukanović.

“Nisam inspektor, ja sam ministar. Ja ne mogu istražiti, mogu zahtijevati, zahtijevaću, pismeno ću se obratiti agencijama i mupovima, da se istraži po kom osnovu gđa Trivić posjeduje enormna finansijska sredstva”, kaže Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

Vrlo kratak put prošli su bivši saborci, od nekadašnjih prijatelja, do sadašnjih neprijatelja koji se vrijeđaju i diskredituju. U svemu tome, po mnogima jedini zadovoljan koji može da aplaudira i jede kokice jeste lider SNSD-a.

Baš to je spremajući se da pješke pređe put od 250 km, od Banjaluke do Bijeljine , napisao SDS-ov gradonačelnik Ljubuša Petrović: -Kada vidim prilike u opoziciji shvatam da Milorad Dodik uživa u filmu i jede kokice. Ili ćemo sabiti redove ili nas neće biti, ponetirao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!