Reis Kavazović: Naša trajna obaveza je prema njima i njihovim porodicama

Vijesti 15. okt 202414:16 0 komentara
F.Z. / N1

U haremu “Jasen“ u Jablanici klanjana je dženaza-namaz koju je predvodio reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović.

Husein ef. Kavazović obratio se prisutnim.

“Draga braćo i sestre, poštovane porodice. Suvišan je svaki govor. Okupili smo se da ispratimo braću i sestre na bolji svijet, ahiret. Iako je tuga duboka i slamajuća. Isto tako svjesni smo da Bog odlučuje o našim životima. Mi smo smrtni ljudi. Razlikujemo se samo po tome na koji način odlazimo sa ovog svijeta. Utopljenik je šehid. Onaj koji se utopio, on je šehid”, kazao je.

Potom je dodao:

“Mi ovu našu braću, koja su svojim životima i borbom posvjedočili našu vjeru ispraćamo na bolji svijet. Porodicama da Allah da strpljenje, da kušnju podnesu na najbolji način. Naša trajna obaveza je prema njima i njihovim porodicama. Ovdje su najznačajniji ljudi iz našeg društva, da će uzeti ibreta i da će raditi na sigurnosti naših ljudi. Vrijeme je da se oprostimo onako kako mi to činimo”.

U razornim poplavama i klizištima koje su pogodile dijelove BiH poginulo je 26 osoba. Osim 19 osoba iz Jablanice, poginule su četiri osobe iz Konjica, a tri na području Fojnice.

Nakon što su pronašli tijelo posljednje žrtve u Donjoj Jablanici, spasioci su nastavili potragu za još jednom nestalom osobom u Konjicu.

Više čitajte u našem Live blogu OVDJE

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!