Reisul-ulema: Neka je rahmet dušama nevino ubijenih, a prokletstvo na zločince

Vijesti 10. jun 202317:11 1 komentar
Samır Jordamovıc - Anadolu Agency

Haški osuđenik Dario Kordić snimljen je u "probranom društvu" gdje je dao sramotan odgovorio na pitanje, kako je rekao, prijatelja sa sjevera Hrvatske "je li vrijedilo zatvora i rata?".- Rekao sam, sve bih ponovio. Sekunde ne bih zamijenio. Svaka sekunda je vrijedila - rekao je Kordić, na što su mu prisutni zapljeskali i zapjevali pjesmu Miroslava Škore “Vrijedilo je”

Na to je reisul-ulema Husein efendija Kavazović izjavio:

– Pročitao sam sramnu izjavu ratnog zločinca Darija Kordića, kojeg dočekuju državni zvaničnici kao heroja i kojeg vodaju čak i po vjerskim objektima i skupovima kao uzora budućim generacijama. Zločinci koji se dočekuju u zajednici kao heroji nemaju potrebu pokajati se za svoja nedjela, niti iskreno tražiti oprost žrtava.

Ovako oni govore kada ih se “rehabilitira” na ovaj način. Oni siju sjeme novog zla. Nisam ništa drugo ni očekivao. Neka je rahmet Božiji dušama nevino ubijenih ljudi, a prokletstvo zločincima, onima koji ih veličaju i onima koji na to pristaju – objavljeno je na zvaničnom Facebook profilu reisul-uleme Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazovića.

Sramotan odgovor Kordića na pitanje ‘je li vrijedilo zatvora’: Sve bih ponovio

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare