Reumu, sterilitet i srce uskoro ćete moći liječiti u još jednoj banji u BiH (VIDEO)

VIDEO 23. jul 202420:13 0 komentara

Banjaluka dobija novi zdravstveno turistički sadržaj. Do kraja godine biće otvoren novi banjski kompleks u okviru Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju "Dr Miroslav Zotović". Projekat koji je koštao oko 35 miliona KM, drugačiji je i po tome što ga je većinskim dijelom zavod koji pozitivno posluje finansirao iz svojih prihoda. Primjer da i u Bosni i Hercegovini može ovako.

Naglašeno je da će banjsko-rekreativni centar ‘Srpske Toplice’ početi sa radom za dva do četiri mjeseca i da će biti simbol Banjaluke.

Predsjednik RS Milorad Dodik je istakao da Republika Srpska jača svoje banjske kapacitete.

“Mogu da posvjedočim da se ovo gradi na najbolji mogući način”, izjavio je Dodik novinarima poslije obilaska centra u čiju izgradnju su, kako je rekao, uloženi veliki napori.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šarenić rekao je da je izgradnju objekta finansirala Vlada Republike Srpske i da je riječ o modernom objektu u kojem se termalna voda koristi za grijanje i hlađenje objekta.

Prema njegovim riječima, objekat ima 25 soba sa 50 kreveta.

Vrijednost centra 32,5 miliona KM

Direktor Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju “Dr Miroslav Zotović” Goran Talić rekao je da je vrijednost centra 32,5 miliona KM bez PDV-a, precizirajući da je Vlada RS u projekat uložila 15 miliona KM, a ostalo Institut.

“Centar ima oko 7.500 metara kvadratnih, četiri bazena, niz drugih sadržaja koji služe za liječenje i prevenciju zdravlja. Zadovoljni smo kvalitetom izvedenih radova, a posebna zahvalnost predsjedniku Dodiku, Vladi RS koja je podržala projekat, i ministru finansija RS Zori Vidović bez koje ne možemo sada funkcionisati”, istakao je Talić, dodajući da Institut odlično radi i pozitivno posluje.

On je rekao da bi objekat trebalo da bude otvoren za dva do četiri mjeseca, te da će sigurno doprinijeti razvoju zdravstvene zaštite na ovim prostorima.

Talić je naveo da će usluge Centra biti dostupne kako osiguranicima Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, tako i korisnicima na lično plaćanje.

“Voda je vrhunska za liječenje reumatskih bolesti, za sterilitet, a i za kardiološke bolesti”, kazao je Talić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!