Roditelje malene Džene Gadžun od danas zastupa advokat Almin Dautbegović

Vijesti 23. nov 202117:37 > 18:00
Izvor: N1

Deset dana nakon tragedije porodice Murisa i Amile Gadžun i iznenadne smrti njihove dvoipogodišnje kćerke Džene angažovan je jedan od najiskusnijih advokata u oblasti krivičnog prava u Bosni i Hercegovini, Almin Dautbegović i njegov advokatski ured.

Prihvatili smo zastupanje porodice Murisa i Amile Gadžun, kao oštećene strane, u daljem toku krivičnog postupka. “, izjavio je za N1 advokat Dautbegović.

„Neko mora biti kriv!“, dodao je.

Roditelji su jučer dali troiposatni iskaz policijskim istražiteljima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo nakon tragične smrti kćerke Džene, po nalogu Tužilaštva KS.

Sve dalje radnje preuzima advokat Almin Dautbegović i njegov advokatski ured.

„Želimo advokata, nikoga ne krivimo, ali nikome više i ne vjerujemo“, izjavio je jučer za N1 otac Muris.

„Mi ne smijemo ništa tvrditi, niti koga okrivljivati bez dokaza. A nikome više ne možemo vjerovati.“, rekla je za N1 majka Amila.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo i dalje preduzima radnje o oklnostima te „utvrđuje da li ima elemenata krivične odgovornosti u vezi sa liječenjem i smrti djevojčice Džene Gadžun“.

Podsjetimo, djevojčica je operisana u opštoj anesteziji, koja je potpuno zakonom zabranjena u privatnim ordinacijama, potvrdiće zdravstveni inspektori ( Pravilnikom o uslovima za obavljanje privatne prakse, grupne prakse, kao i uslovima za obavljanje privatne prakse na osnovu posebnog ugovora sa zdravstvenom ustanovom -“SI. novine FBiH”, broj 104/13, 16/14 i 66/ IS).

Nakon borbe za život Džene, borba za pravdu

Rutinski oftalmološki hiruški zahvat ljekara ordinacije dr. Halimić u stomatološkoj ordinaciji dr.Bejtović i iznajmljenim anesteziologom dr.Rožajcem i neverifikovanim aparatom – sve mimo zakona –završila je fatalno, smrću malene Džene.

Džena je pala u komu i hitno prevezena na Pedijatrijsku kliniku KCUS-a, gdje su se ljekari borili za njen život šest dana.

Kako su ljekari KCUS-a rekli tada, prema riječima roditeljima Amile i Murise, malenoj Dženi je samo srce radilo, moždane ćelije i pluća su bili van funkcije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar