Roditelji nakon pogibije dječaka: “Djeca ni ne vide kuda idu kada padne mrak”

Vijesti 10. dec 202114:07 > 14:50 0 komentara
N1

Vijeće roditelja Osnovne škole Aleksa Šantić u sarajevskom naselju Nedžarići organizuje večeras protest u blizini škole gdje je sinoć stradao 11-godišnji dječak. Na skupu žele ukazati na dugogodišnje probleme: Slaba osvjetljenost ulice koja vodi do škole, uzak prolaz, nedovoljno jasna signalizacija.

O sinoćnjem tragičnom događaju kažu da ih je sve šokiralo, ali da je dugogodišnji problem neadekvatnog prilaza školi doveo do ove tragedije.

Povezane vijesti

“U ovoj ulici koja vodi do škole, možda da radi svaka druga sijalica na uličnoj rasvjeti. Djeca i ne vide kuda idu kada padne mrak”, kaže jedan od roditelja.

N1
N1
N1
N1
N1

Na mjestu gdje je bila postavljena traka roditelji smatraju da je trebao biti i neko od policajaca danas.

“Zašto danas nema nijednog policajca ovdje koji će da prati šta se dešava. Ne vjerujem da će se išta uraditi. Pričat ćemo o ovome nekoliko dana i to je to. Ovo mora trajno da se riješi”, kaže jedan od roditelja.

On poziva i ostale da večeras pošalju poruku i načelniku opštine Semiru Efendiću koga pozivaju da trajno riješi problem uskih ulica u ovom naselju, jer su mještani sa svojim ogradama izašli na ulicu i time ugrozili i sam saobraćaj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!