Sebija Izetbegović još nije preuzela odluku o smjeni: “Nezvanično, kuririma je zaprijećeno da ne dolaze na njenu adresu”

Vijesti 07. nov 202316:11 7 komentara

Aktuelne čelnica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović još nije preuzela odluku o svojoj smjeni. Nezvanično, prvi pokušaj uručenja ove odluke na adresu Izetbegoviće je propao, no, danas je, ova koverta ponovo trebalo da bude uručena. Da li je do toga došlo, zvaničnu potvrdu iz ove zdravstvene ustanove, do sada nismo dobili. Međutim, urednik Raporta, Kenan Kešmer, za N1 kaže da su njegove kolege danas bile na licu mjesta, ali se, kako kaže, niko od kurira danas nije pojavio.

“Nezvanične informacije govore da je kuririma, faktički, zaprijećeno da ne dolaze na adresu gospođe Izetbegović, da joj ne uručuju poštu, inače će dobiti otkaz. Ovo su nezvanične informacije iz Kliničkog centra”, kaže Kešmer, navodeći da je izvjesno da Izetbegovićeva, na neki način, pokušava da kupi vrijeme kako bi se što duže zadržala na trenutnoj poziciji.

Odnosno, kako kaže, da proba na neki način da sačeka kraj svog mandata, kada će svakako otići.

“Vidjeli smo da se, faktički, pola njene stranke, stranke, njenog supruga, uključilo u odbranu njene pozicije. Tako je, potpredsjednik FBiH, gospodin Lendo, prijetio krivičnim prijavama, koliko znamo i ona ih je čak uputila, na adresu Vlade FBiH zbog te smjene i vidjećemo do kada će to trajati”, priča Kešmer.

Kako sada stvari stoje, zaključuje, najvjerovatnije da će aktuelna čelnica KCUS-a i uspjeti u svojoj namjeri da se zadrži na poziciji, formalno, ili neformalno, do okončanja svog mandata.

Na ovu temu nisu se oglašavali ni iz novog saziva Upravnog odbora KCUS-a. Kažu, oglasiće se nakon naredne sjednice, koja bi trebalo da bude održana krajem naredne sedmice. Za komentar smo, prije svega, kontaktirali i direktoricu Izetbegović, no bezuspješno.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare