RUGIP reagovao na američke sankcije Draganu Stankoviću: “Drsko i bahato…”

Vijesti 16. mar 202312:55 0 komentara
Dragan Stanković

Američki State Department jučer je donio odluku kojom je na crnu listu stavio, između ostalih, stavio Dragana Stankovića, direktora Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske (RUGIP) zbog ometanja ili prijetnje implementaciji Dejtona. Iz uprave na čijem je čelu oglasili su se danas, opisavši potez SAD-a "drskim i bahatim".

“Drsko i bahato, ponovo je bivši svjetski policajac SAD, pod plaštom demokratije, posegnuo za uvođenjem sankcija licima iz Republike Srpske, pa je tako na njihovu crnu listu stavljen i direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Dragan Stanković”, stoji na početku njihovog saopštenja.

Tvrde kako je spomenuta uprava u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske obavljala poslove iz svoje nadležnosti, te da su uvedene sankcije u potpunosti neprimjerene.

“Napominjemo da direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Dragan Stanković ne posjeduje imovinu u SAD. Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove na čijem čelu je direktor Stanković nastaviće da obavlja poslove iz svoje nadležnosti u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srpske, ne osvrćući se na navedene sankcije SAD”, naveli su.

Podsjetimo, osim Stankovića, na neslavnoj listi jučer su završili i Osman Mehmedagić, bivši direktor Obvještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, kao i trgovac drogom Edin Gačanin.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!