Ruska agencija EXIAR poslala ponudu za autoput Sarajevo-Beograd

Vijesti 28. dec 202114:43 0 komentara
Autoput
Autoput (N1)

"EXIAR, Ruska agencija za osiguranje izvoznih kredita i investicija" ponudila je finansijsku podršku za gradnju autoputa Sarajevo-Beograd, kažu u Ministarstvu Saobraćaja i veza Bosne i Hercegovine.

Naglasak je dodaju na dvije dionice „Sarajevo-Pale-Žepče-Tuzla-Brčko-Bijeljina-Kuzmin“ i „Sarajevo-Pale Rogatica-Višegrad-Vardište”.

Po prvi put u posljednje četiri godine od kada je promovisana ideja gradnje autoputa koji će povezati Sarajevo i Beograd pojavile su se informacije da bi ruske finansijske institucije mogle finansirati gradnju ovih dionica.

Povezane vijesti

“Model finansiranja izgradnje autoputa/brze saobraćajnice će biti poznat kada se završi izrada projektne dokumentacije za obje trase”, pojasnili su iz Ministarstva saobraćaja i veza BiH.

Četiri godine poručivano je da će projekat finansirati Turska, a period iza nas obilježilo je polaganje kamena temeljca za gradnju puta u Sremskoj Rači, razgovori između  BiH i Turske, niz sastanaka u Ministarstvu saobraćaja i veza, pa čak i zasjedanja Parlamenta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!