Ruski oligarh i Saudijski fond kreditiraće RS? “Kako spavaš? Kao beba” (VIDEO)

Vijesti 12. dec 202311:22 1 komentar
N1

Narodna skupština Republike Srpske raspravom o dnevnom redu otpočela je sedmu redovnu sjednicu.

Na početku već žustro, što zbog najavljene rasprave o budžetu, što zbog četiri izvještaja o radu RTRS-a.

Dnevni red usvojen je sa 29 tačaka.

Poslanik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović kritikovao je politiku zaduženja Vlade RS, a slikovito je prepričao anegdotu o dobrom čovjeku iz Ljubinja, kojem je posle rata kasnila plata, imao kredite, morao školovati djecu, a kada su ga pitali:

“Kako spavaš? K'o beba, sat spavam, pa sat plačem. Tako i nama dođe kad vidimo šta radite od RS i koliko nas zadužujete. Da li je gđa Vidović razgovarala sa ruskim tajkunom iz Švajcarske da preko Saudijskog fonda izvršite zaduženje”, upitao je.

Precizirao je da sumnja da se sastanak desio sa oligarhom iz Rusije Olegom Boljkom, te da je cilj bila kupovina obveznica Republike Srpske.

“Da, Milutin je vraćao svoje dugove, a ove dugove koje gospoda pravi, vraćaće narod, kaže SDS-ov Vukota Govedarica.”

Đorđe Vučinić pitao je ministra unutrašnjih poslova Sinišu Karana, šta se dešava i kako je kineski državljanin sa sumnjivim vezama sa podzemljem pobjegao iz trebinjskog zatvora, te čiji je to propust.

“Već 20-30 dana je stegnut obruč, ali Kineza negdje. A direktor zatvora kaže to je samo jedan pokušaj bjekstva, stopostotni uspjeh, ko god je pokušao uspio je pobjeći iz trebinjskog zatvora.”

Stigao je i odgovor ministra.

“Najveći dio Vašeg pitanja se odnosi na drugi resor. Ali, koliko znam da se provode mjere. Naš dio, ta potražna djelatnost, nadležni iz PU i dalje tragaju, sad smo aktivirali sve snage. Nemamo nekih informacija gdje se mogao nalaziti. Aka budemo imali, vidjećemo kroz potražnu djelnatnost i potjernicu eventualno”, rekao je Karan.

Od Džeki Čena, do kako je Tijana Tegeltija uhapšena sa kriminalcem, počeo je svoje obraćanje Nebojša Vukanović, ali su ga opomenuli, a nakon galame u sali, potpredsjednica Anja Ljubojević izrekla mu je mjeru udaljenja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare