Sa Erdoganom i Vučićem sastao se i političar iz BiH

Vijesti 11. okt 202416:23 1 komentar
Erdogan i Vučić (REUTERS/Zorana Jevtic)

Predsjednik bh. entitet Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je za Srnu da mu je bila čast i zadovoljstvo što je imao priliku da se danas u Beogradu sastane sa dvojicom velikih državnika kao što su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i Turske Recep Tayyip Erdogan.

Dodik je naglasio da je Erdogan veliki državnik, koji se nalazi na čelu velike i značajne države kao što je Turska, sa kojim “RS ima dobru saradnju i prijateljske odnose bez bilo kakvih uslovljavanja i pritisaka”.

Dodik je podsjetio da se Turska, na čelu sa predsjednikom Erdoganom, uvijek zalagala sa saradnju bez bilo kakvih ucjena i insistirala na dijalogu domaćih političara bez miješanja stranaca, a sve sa ciljem očuvanja dejtonske BiH.

Erdogan, Dodik i Vučić (Srna)

“Danas smo razgovarali o nastavku saradnji koja je na izuzetnom nivou, kao i o dobrim i prijateljskim odnosima. Posebno je bilo riječi o privrednoj saradnji i infrastrukturnim projektima koje planiramo zajedno da radimo”, istakao je Dodik.

Također, dodao je entitetski predsjednik, dogovorili su uskoro i ponovni susret na kojem će biti detaljnije razgovarano o planiranim projektima.

Bonus video:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare