Sabina Ćudić: Da su usvojene mjere iz Reformske agende SDA bi doživjela izborni poraz i zbog toga su to blokirali

Vijesti 25. jul 202412:30 1 komentar
N1

Sabina Ćudić, članica Predsjedništva Naše stranke navela je zbog čega smatra da je SDA blokirala usvajanje Nacrta Reformske agende.

Ćudić je između ostalog kazala:

“Predsjedništvo SDA je donijelo stratešku odluku da ne podržava razvojne i strateške projekte BiH niti EU put prije izbora u oktobru 2024. jer smatraju da bi razvoj BiH i ubrzani EU put i usvajanje ovih mjera pravo naštetilo njihovom radu, s drugo donijelo im izborni poraz i iz tog razloga su u stanju da zaustave projekte u čitavoj BiH nadajući se da će blokada BiH proizvesti bolji izborni rezultat”, navela je.

Izetbegović odgovorio Konakoviću: “Napada na SDA i političare patriote kada god popusti Dodiku i Čoviću”

Podsjećamo, na Nacrt reformske agende uslovnu saglasnost su dali Srednjobosanski kanton, Tuzlanski kanton, Zeničko-dobojski kanton te Unsko-sanski kanton koja je potom od Vijeća ministara BiH protumačena da nisu saglasni.

Za razloge smo jučer pitali jednog od premijera, Nezira Pivića iz ZDK. Tvrdi kako su ključne reforme za koje se nije mogla postići saglasnost sa RS, jednostavno izbrisane iz dokumenta, da je brisana riječ ‘državni’, te da je novac za projekte između entiteta nepravilno raspoređen.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare