SABNOR BiH poziva građane BiH da dođu u Drvar: Pokažimo da nas ima

Vijesti 22. jul 202111:03 1 komentar
Snapshot YouTube

Obilježavanje 80 godina od početka ustanka naroda Bosne i Hercegovine protiv fašističkog okupatora održat će se u utorak, 27. srpnja, u Drvaru.

“Prve ustaničke puške pukle su u Drvaru pa će se 80 godina kasnije na Centralnoj manifestaciji obilježavanja ovog važnog dana okupiti brojni antifašisti iz BiH, ali i iz svih država nastalih raspadom Jugoslavije”, priopćeno je iz Saveza antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata (SABNOR) BiH, koji je uz Općinu Drvar organizator ove manifestacije.

Iz SABNOR-a poručuju kako je zbog sjećanja na ove herojske i slavne dane važno doći i biti u Drvaru sljedećeg tjedna.

“Pozivamo građane BiH na masovan dolazak u Drvar. Dođimo i jedinstveno dignimo glas uime slobode, jednakosti i socijalne pravde, Drvar je pravo mjesto s kojeg se treba čuti naš glas. Tamo gdje je pukla prva ustanička puška protiv fašizma, neka pukne i naš glas protiv svih oblika neofašizma danas. Dolazak u Drvar, glas je za BiH. Pokažimo da nas ima, pokažimo da volimo svoju domovinu, ali i svima recimo da u našim venama teče krv ustanika iz 1941. godine”, ističu iz SABNOR-a BiH.

U svečanom programu sudjelovat će Kamerni ansambl “Kerubini” iz Banje Luke, dirigent Dušan V. Urošević, Mostarski teatar mladih, Kulturno-umjetničko Društvo “Mira Lukač”, te više etno grupa iz Drvara, stoji u priopćenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (1)

Vidi sve komentare