Salihefendić, Mustafić, Aćimović, Tahirović i Džihić gosti Novog dana

Vijesti 14. mar 202215:50 0 komentara
N1

U izdanju emisije Novi dan za utorak očekuju vas brojne važne teme i gosti:

Naučnici su potvrdili postojanje nove varijante koronavirusa koja kombinuje mutacije iz omikrona i delte, a slučajevi novootkrivene varijante uočeni su i u Evropi i u SAD-u. Postoji li “deltakron” u BiH, kolika je opasnost od njega, koliko se danas sekvencira u BiH? Pandemija još traje, gošća Novog dana bit će Lana Salihefendić, magistrica genetike iz Alea Genetičkog Centra u Sarajevu.

Nikad skuplja potrošačka korpa u BiH, građani u šoku zbog cijena. Prosječna plata duplo je manja od potrošačke korpe. Ima li kraja inflaciji, koji su savjeti stručnjaka? Ekonomski analitičar Draško Aćimović gost je Novog dana.

Vedran Džihić, viši istraživač na austrijskom Institutu za međunarodnu politiku govori za N1 o trenutnoj situaciji u Ukrajini i uticaju rata na ostatak svijeta.

Rukometnu reprezentaciju BiH sutra očekuje prva utakmica prvog dijela kvalifikacija protiv Grčke. Nakon ostavke Ivice Obrvana, veliki problem je i neigranje šest igrača, te kompletna situacija u RS BiH. Gost Novog dana je Enid Tahirović – bivši predsjednik RS BiH, golman i kapiten naše selekcije.

Prvi put poslije 30 godina u Narodnom pozorištu u Beogradu prošlog mjeseca odigrana je pozorišna predstava Narodnog pozorišta iz Sarajeva “To nikad nigdje nije bilo”. O značaju obnavljanja kulturne saradnje Sarajeva i Beograda, ali i društveno – političkoj situaciji u BiH, za Novi dan govori Dino Mustafić – režiser i direktor NPS.

Sa vama će biti Alma Dautbegović – Voloder.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!