Sanja Vulić: Kada učiteljica i parlamentarka psuje… (VIDEO)

Vijesti 06. feb 202419:15 0 komentara

Suđenje Predsjedniku Republike Srpske je inkvizitorski proces, ocjenjuju stranačke kolege Milorada Dodika. Cirkusom ga naziva i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Dok drugi dio javnosti traži odgovornost i procesuiranje, zastupnica Sanja Vulić zbog postupka psuje i vrijeđa. Sve se u javnosti tumači i danas.

Koji je smisao suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, upitao se i predsjendik susjedne Srbije Aleksandar Vučić. Ne bi da se miješa u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine, ali…

“Čemu sav taj cirkus sa suđenjem protiv Milorada Dodika, ne razumijem smisao. Osim ako nečija namjera nije da nastavi sa kažnjavanjem srpskih predstavnika, ali da se ne miješam u njihove unutrašnje odnose. Naravno, piše Vučić je problem jer toleriše Dodika, kao da je Dodik malo dijete pa treba da ga toleriše, ili ne toleriše”, rekao je Vučić.

Tolerisati proces u Sudu BIH, ne mogu mnogi, prvooptuženi ga zove skalamerijom, drugi inkvizijom. Treći, poput Sanje Vulić, jednostavno psuju.

Zbog psovanja će Vulićka, inače po zanimanju učiteljica, prekršajno odgovarati sa do 600 KM. Njene stranačke kolege na sporni istup su aplaudirali SNSD-ovoj vedeti. Čestitke stižu zbog navode stava i odvažnosti. Ipak, preovladavaju salve kritika. Lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović sve smatra sramotom.

“Pogledajte svjesno poniženje u Sarajevu, gdje ona poslanica vesela, ona glumi dvorsku ludu, ona psuje pred kamerama. Cilj je da se Srbi pokažu kao primitivci, nasilnici, prostaci, bahati… Takvu sliku šaljemo, okupljaju se ljudi da se brani u nekakvom montiranom procesu, on se pravi žrtvom, a kada se tamo sudilo ljudima koji su se borili za Republiku Srpsku…”, kazao je.

I političari su ljudi, pojašnjava istup Sanje Vulić, Draško Stanivuković.

“Nekada mi koji smo u politici, gleda nam se na N-tu više nego svim ljudima, svima se može desiti, kada ste javna ličnost, sve vam je na N-tu manje dozvoljeno. Čovjek pod pritiskom emocija, nepravde, nepravda je uvijek subjektivna, nije važno šta neko misli. To je neka vrsta pritiska, pa čovjek pod pritiskom zna i da pokaže tu vrstu emocije, moramo povesti računa. Ja sam siguran da će kolegica Vulić u narednom periodu povesti više računa…”, rekao je Stanivuković.

Dok stranački ešaloni aplaudiraju na psovanje, javnost se pita gdje su granice pristojnosti i zar narodni tribuni ne bi trebali biti primjer kulture i tolerancije.

“Nakon svega što smo jučer vidjeli, ne mogu za takvu osobu reći da je dama. Ono što je zastupnica Vulić pokazala je do te mjere neprilično za javni prostor, da ne zna čovjek kakav bi komentar na sve psovke koje je ona izrekla dao. Bio je strašan i nedostatak iz njene stranke bilo koga, da se ogradio od jednog takvog istupa”, rekla je novinarka Gordana Katana.

Sanja Vulić, tridesetpetogodišnja, po rođenju Sarajka, u politici je već više od 13 godina. Od početka karijere kontroverzna, izaziva pažnju javnosti. U Doboju se među prvima borila sa tada SDS-ovcem Obrenom Petrovićem, a nakon ujedinjenja dva tabora, bila je optuživana da je organizator izborne krađe. Politički oponenti kupili bi joj bonton, a često kažu da za njen jezik treba oružani list.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!