Sarajevo destination festival: Glavni grad BiH domaćin Međunarodnog sajma turizma

Vijesti 06. dec 202312:08 0 komentara
N1

Od 25.do 27.aprila 2024.godine Sarajevo će ugostiti regionalne, evropske i svjetske predstavnike turističkih zajednica. Mjesto održavanja ove značajne manifestacije biće Dvorana Mirza Delibašić u Centru Skenderija.

Destination Festival promovisaće cjelogodišnju turističku ponudu svake zemlje-učesnice. Biće promovisani gastronomski, folklorni, muzički i drugi sadržaji zemalja.

“Pratimo sve trendove i ističemo na razvoj privrede. Sve kompanije koje imaju interesa poslovati u segmentu turizma, mogu učestvovati na manifestaciji”, rekao je direktor Centra Skenderija, Damir Petrinić, i dodao da je riječ o atraktivnom i nezaobilaznom događaju: “Stavićemo sve naše kapacitete u funkciju. Želimo promovisati različite destinacije, vidljivost turističkih destinacija, prije svega Sarajeva, ali i cijele BiH. Cilj je povećati broj turističkih dolazaka, promovisati održiv turizam, podići svijest o istom. Naši ciljevi su višestruki.”

N1

Faruk Čaluk, iz Turističke zajednica Kantona Sarajevo najavio je da će upravo sedmica održavanja manifestacije biti Travel week.

“Festival destinacija desiće se u jednoj zanimljivoj sedmici, u kojoj će se samo dan ranije održati Turizam samit, kao i otvaranje svih već najavljenih avio letova. Nadam se da ćemo uspjeti da napravimo, ne klasični sajam turizma, nego festival” navodi Čaluk i dodaje da je ovo prilika umrežavanja svih turističkih radnika”, dodao je Čaluk.

Kantonalni ministar privrede, Zlatko Mijatović istakao je da Vlada Kantona Sarajevo ulaže u najbrže rastuću granu privrede, turizam. Navodi da nadlezni čine sve da poboljšaju uslove. Na kraju, demantovao je navode o rušenju Centra Skenderija.

Program manifestacije obuhvataće razgovore turističkih radnika, konferencije, stručna predavanja, te razne radionice, koncerte i zabavu. Promocija je ovo kako turističke ponude drugih zemalja, tako i potencijala glavnog grada BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!