Sarajevo Holiday Market se vratio kući: Posjetitelje očekuje zanimljiv sadržaj

Vijesti 15. dec 202220:57 0 komentara
Općina Stari Grad

Na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović svečano je počeo dugo očekivani i najavljivani projekat „Sarajevo Holiday Market se vraća kući“ koji će pružiti mnogo zanimljivih sadržaja i lijepih trenutaka svim građanima Sarajeva, kao i gostima grada u sljedeća dva mjeseca. Uz nastupe dječijih horova, muziku, ples, dekoracije i novogodišnje dekoracije, te veliki broj građana, najavljen je projekat koji se sastoji od Bh Telecom klizališta veličine 300m2, bajkovite kućice i sela Djeda mraza i sajamskih kućica u ulici Ferhadija.

Projekat realizuje Općina Stari Grad Sarajevo sa partnerima – Gradom Sarajevo, Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo, BH Telecomom, Udruženjem “Zone unaprijeđenog poslovanja Baščaršija” i Fondacijon Sarajevo Navigator.

Sarajevo Holiday Market je otvorio općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

“Željeli smo građanima i gostima grada omogućiti da uživaju u praznicima i vratiti prazničnu atmosferu i duh na naše ulice. Nadam se da će svi uživati u Sarajevo Holiday Marketu. Pozvali smo učenike iz svih škola u Kantonu Sarajevo na besplatno klizanje naredna dva mjeseca. Privrednici besplatno učestvuju na marketu, građani imaju šta vidjeti, zabaviti se i kupiti. Želim svima da lijepo provedu ove praznike u Sarajevu,” poručio je načelnik Hadžibajrić.

Općina Stari Grad
Općina Stari Grad
Općina Stari Grad
Općina Stari Grad
Općina Stari Grad

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić izjavila je da je Gradska uprava ponosna na sve aktivnosti koje se sprovode u Općini Stari Grad.

„Ovakvi događaji vraćaju lijepi i predpraznični duh u Sarajevo. Svi posjetitelji će imati priliku da uživaju u svim sadržajima koje će im ponuditi ‘Sarajevo Holiday Market’. Drago nam je što smo dali i doprinos da svima ponudimo mogućnost besplatnog klizališta. Zajedno sa Općinom Stari Grad smo doprinijeli da ove godine Sarajevo ne zaostaje za evropskim i svjetskim gradovima po svojoj novogodišnjoj ponudi“, poručila je gradonačelnica Karić.

Posebna atrakcija: BH Telecom klizalište potpuno besplatno

Izvršni direktor za razvoj poslovanja kompanije BH Telecom Muamer Hadžović u svom obraćanju potvrdio je da se ova kompanija sa zadovoljstvom uključila u projekat „Sarajevo Holiday Market se vraća kući“. „Jedna od temeljnih vrijednosti BH Telecoma je društvena odgovornost. Iskreno se zahvaljujemo načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću što nam je omogućio i ponudio priliku da budemo dio ove lijepe priče sa građanima i gostima Sarajeva. Svi koji to budu željeli, a posebno naši najmlađi, školarci će moći besplatno da kližu”, rekao je Hadžović u svom obraćanju prisutnima.

Općina Stari Grad je večeras sve goste marketa počastila kafom i čajem, a najmlađe su zabavljale maskote, Djeda mraz, i animatori uz facepainting. U revijalnom dijelu programa otvaranja nastupili su najmlađi, i to dječiji horovi Basic's i Mimika. Sajamske kućice će raditi u periodu od 15.decembra, do 15.januara, dok će klizalište biti otvoreno do 05. februara naredne godine u vremenu od 12-21,00 sat.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!