Sarajevo i dalje puno turista: Supružnici nakon 14 godina ponovo u gradu u kojem su proveli medeni mjesec (VIDEO)

Vijesti 02. jan 202413:42 > 20:39 0 komentara

S dočekom Nove godine pomislili bi da završava i posjeta turista glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Međutim, nije tako. Dok su pojedini na odlasku, drugi nam tek dolaze. Gosti koji su nas tradicionalno, najviše posjećivali u vrijeme novogodišnjih praznika su, upravo, naše komšije iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

A šta su najčešće željeli da obiđu, prema oku naše kamere, rekli bi nepogrešivo – Baščaršiju.

Grupa od šest prijatelja stigla je iz Leskovca. Nekima od njih ovo je prva posjeta Sarajevu. No, prema svemu sudeći, ne i posljednja, kaže nam naš sagovornik Slobodan.

“Došli smo juče, samo na jedan dan nakon Nove godine. Sviđa mi se što je nekako kutkano, male uličice, sviđa mi se pozicija Sarajeva – planine okolo, arhitektura, istorija, sve mi se sviđa”, kaže nam zadovoljno.

Njegova prijateljica Anđela dodaje da je, takođe, prvi put u gardu na Miljacki.

“Posjetili smo mjesto atentata, upečatljiv nam je Latinski most. Generalno, lijepo je Sarajevo. Probali smo i ćevape i pite, odlični su, stvarno. Pite možda još bolje. Sviđa mi se što se ovdje osjeća i čuva tradicija”, kaže ova mlada Leskovčanka.

Zadovoljni su i gosti iz Crne Gore. Naša sagovornica koja dolazi iz Podgorice, s prijateljicom je stigla uoči Nove godine, te u jednom od sarajevskih hotela je i dočekala.

“Najviše mi se sviđa Baščaršija, lijep je ovo grad. Danas idemo kući, nažalost”, kaže nam, no ima li zamjerki, pitamo?

“Malo su rijeke kod nas čistije”, ocjenjuje.

Posjetilac iz Doboja kaže da mu je prelijepo ovdje, dok nam jedan gospodin iz Dortmunda otkriva da je u Sarajevu ponovo nakon 14 godina.

“Bili smo ovdje na medenom mjesecu kad se ovi momci nisu ni rodili. Za to vrijeme grad se nije mnogo promijenio. Novi asfalt gore, oko Holiday Ina, to sam vidio, drugo ništa”, kaže nam.

Juče je stigao i par iz Hrvatske.

“Sutra idemo kući. Dopada nam se, ja sam ovdje bio već nekoliko puta. Najviše nam se dopada atmosfera, ljudi su baš super, sve je opušteno”, zaključuje ovaj mladi par kojeg ostavljamo da uživaju u sarajevskim ćevapima.

Više u prilogu Tatjane Drljić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!