Sarajevo i Istočno Sarajevo ostali bez plina: Zavrnuti ventili za potrošače

Vijesti 13. aug 202412:45 0 komentara
Shutterstock / Ilustracija

Nedeljko Elek, direktor "Sarajevo gasa" Istočno Sarajevo potvrdio je za N1 da su zavrnuti plinski ventili za potrošače. Ova situacija dolazi nakon međuosbnih optužbi između "Energoinvesta" i "Sarajevo gasa" Istočno Sarajevo. Naime, Elek kaže da "Energoinvest" nije htio primiti fakturu, dok iz ove kompanije kažu da je nadležni regulator naložio da trenutne cijene važe tek od prvog januara naredne godine.

Podsjećamo, iz “Energoinvesta” su pozvali SIPA-u i nadležno tužilaštvo da se pozabave ovim slučajem.

“Nemamo odgovor da li Sarajevo-gas Istočno Sarajevo ima dozvolu regulatora da obavlja ovu djelatnost iz razloga što se na njihovoj stranici  ne nalazi taj podatak da su oni ovlašteni. Mi kada smo se obratili da dobijemo tu informaciju, nismo je dobili. Naša poruka nakon ovih ucjena je da će ovdje biti posla za tužilaštvo, OSA BiH, SIPA-u, za organe ove zemlje za to ponašanje”, naveo je direktor “Energoinvesta” Mirza Ustamujić.

Sarajevo i Istočno Sarajevo u podne ostaju bez plina? Direktor Energoinvesta poziva SIPA-u i Tužilaštvo, iz RS kažu da FBiH nema para da plati

“Nek’ SIPA i Tužilaštvo mu pusti gas”

Nedeljko Elek, direktor “Sarajevo gas” Istočno Sarajevo za N1 je odgovorio na prozivke iz “Energoinvesta”. Elek kaže za N1 da je suština da “Energoinvest” nema para da plati fakturu, a na pozive da se  u sve uključi SIPA i nadležno tužilaštvo kaže:

“Nek’ mu SIPA i Tužilaštvo pusti gas.”

Na kraju Elek je rekao da su oni pripremili odgovarajuće količine mazuta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!